Amb motiu de l’exposició Christian Marclay. Composicions, Mery Cuesta proposa una lectura teòrica i rítmica de dos dels conjunts d’obra de l’artista: els collages preparatoris i la sèrie d’impactes. A partir dels collages, s’inferiran algunes reflexions sobre l’origen del llenguatge del còmic i els seus mecanismes de lectura en l’àmbit de la cultura popular. Posteriorment, es realitzarà una lectura rítmica amb bateria de deu peces d’impactes de color i onomatopeies que servirà per abordar la relació entre còmic i ritme, així com la construcció de codis de lectura de peces visuals a través de la percussió.

Mery Cuesta (Bilbao, 1975) és crítica d’art, comissària d’exposicions i dibuixant. Dirigeix el màster en Il·lustració i còmic de l’Escola Elisava de Barcelona.

El treball de Mery Cuesta com a crítica, comissària i docent en relació amb el còmic té una motivació experimental. Els seus interessos giren al voltant de la reflexió sobre els formats expositius del còmic, i també la seva traducció a d’altres llenguatges com ara el ritme o el llenguatge tàctil, tal com va posar en pràctica en el comissariat del Pavelló Català a la Biennal de Venècia 2017. Totes aquestes temptatives de creuar el còmic amb formes de producció i lectura atípiques formen part d’una línia de recerca sobre la naturalesa del llenguatge del còmic que parteix de l’experiència, més que no pas de la teoria.
Christian Marclay, "To be continued", 2016. © Christian Marclay. Foto © White Cube (Ollie Hammick)

Programa

DIJOUS 19 DE SETEMBRE, A LES 18.30 h
Lloc:
Sales de l'exposició Christian Marclay. Composicions
Entrada: Gratuïta. Amb reserva prèvia

InscripcióAccedeix-hi directament fent clic al botó.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Exposició


Continguts relacionats

Activitats

Àudios

Comic on Drums. Interpretem Christian Marclay amb Mery Cuesta