Curs escolar 2022 - 2023

És  viu el museu? Com podem saber si el museu respira? Potser, si provem d’apropar-hi l’orella, podrem identificar-ne l’alè o sentir com li batega el cor.

Aquest és el punt de partida d’un recorregut singular on l’edifici i les obres es converteixen en una gran partitura que pot sonar i ser ballada. Volem afavorir l’exploració sensorial dels espais del MACBA per relacionar-nos-hi amb el cos i la veu. Posarem en primer pla la necessitat de gaudir i de potenciar la curiositat en la mirada i l’interès pel món que ens envolta. Quan cantem convidats per l’acció dels artistes, el temps s’atura, l’atenció es concentra i ens sentim vius.

Ho farem amb les propostes d’artistes que treballen el moviment i el so: arrossegar-se per terra, pels bancs, fregar l’esquena a les parets i columnes, llançar les cames enlaire i deixar-les caure; sonar la textura d’un cub de vidre o la partitura d’una grafia; baixar les escales acompanyant-ho amb el so de la nostra veu, o deixar anar suaument els nostres noms fins al sostre de l’atri.

Com sona un museu? vol ser una espurna que faci del museu un lloc ple de vida, escalfor, transformació, joc, sorpresa, oportunitat i bellesa.

A càrrec de Jorge Horno, artista plàstic, coreògraf i educador; i Itxaso Corral, artista performativa, investigadora i educadora.

Informació pràctica:

  • Dates: a partir del 2 de novembre de 2022
  • Dirigit a: infantil i primària (de P3 a 2n)
  • Horari: els dimecres, dijous i divendres, a les 10:00 h
  • Durada: 90 min
  • Preu per grup/classe: 80 €
Gràcies a la col·laboració de
EduCaixa logo
Nenes i nens participant a l'activitat "Com sona un museu?", 2022

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de educacio [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 412 14 13.