al

El nostre taller se centrarà a presentar l’art del drag a professionals que treballin amb nenis i que l’utilitzaran per crear tallers infantils que promoguin l’autoexpressió, l’autoacceptació i la singularitat, i els brindarà l’oportunitat d’explorar la seva creativitat a través de les arts performatives. Els proporcionarem coneixements bàsics del model d’enfocament psicoemocional en què es basa el nostre treball, que alhora pot transmetre’s a performers que treballin amb nenis, amb l’objectiu de crear un espai comunicatiu, segur i empàtic per a lis nenis que assisteixin al taller. Finalment, amb l’ús de materials, disfresses i maquillatge facial, lis animarem a experimentar amb el drag, entendre’l i divertir-s’hi.

Drag for Kids (DFK) és la criatura creativa de l’actriu, psicòloga i hiperdrag-queen Paraskevi Damaskou / Atossa, en col·laboració amb quatre populars drag-queens atenenques: Space Manifesto, Gingerela, Vanessa Cardui i Kangela Tromokratisch. La iniciativa va sorgir de la necessitat d’una activitat infantil que promogués l’acceptació, la inclusió i l’existència d’un espai segur per a l’autoexpressió, més enllà de la polaritat de gèneres o els estereotips socials, i amb l’objectiu d’obrir un debat empàtic sobre les normes socials. Paraskevi és animadora infantil amb formació en Teoria de l’Aferrament; a més, és psicòloga, mare i drag-queen (Atossa), per la qual cosa DFK era inevitable.

Imparteixen el taller Paraskevi Damaskou / Atossa i Kangela Tromokratisch (àlies Vasilis-Angel).

Aquest taller s’impartirà en anglès.

Coorganitzat:

L'Internationale. Our Many Europes. Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union
 

Our Many Europes és un programa de la confederació europea de museus "L'Internationale" i cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea. Els membres de L'Internationale (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Moderna Galerija (MG + msum), Ljubljana, Van Abbemuseum, Països Baixos, MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie, SALT Research and programs a Istanbul i Ankara, i el Museu Reina Sofia, Madrid) i els seus socis del National College of Art and Design y (NCAD), Dublín i Valand Academy (Gothenburg University) estan presentant més de 40 activitats públiques (conferències, exposicions, tallers) des d'ara fins a maig de 2022.

Atossa

Inscripció: És necessari enviar una carta de motivació (màxim 10 línies) a docenciapei [at] macba [dot] cat abans del 6 de febrer.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.