al

El taller proposa una descoberta creativa i reflexiva de la fotografia a partir de la vinculació entre la pràctica fotogràfica i l’exploració de la ciutat.

L’activitat es desenvolupa en tres grans fases. En un primer moment es visiten les sales del MACBA i s'analitzen fotografies del fons de la col·lecció permanent i també la manera amb què els fotògrafs construeixen les seves visions de la ciutat.

A continuació, i inspirats per aquests referents, comença l’exploració fotogràfica tant dels espais arquitectònics del MACBA i del CCCB com del seu entorn més proper, a través d'una pràctica que posa en joc algunes de les tries essencials de la fotografia (enquadrament, color i composició). Finalment, els participants escullen i ordenen les imatges, i donen forma als seus projectes fotogràfics.

El taller, per tant, es planteja com una exploració del patrimoni fotogràfic i de les tries expressives de la fotografia, i és una investigació sobre la ciutat com a espai públic a través de la creació fotogràfica.

Les fotografies que es facin es publiquen a la web www.fotografiaencurs.org, i es crea així un arxiu fotogràfic i una cartografia visual de la ciutat.

El taller La ciutat dels fotògrafs és una activitat conjunta del MACBA i del CCCB en el marc de Fotografia en curs, un programa d’A Bao A Qu.

Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA) © Rafael Vargas, 2009

Programa

Els dimecres i els dijous al matí.

Activitat recomanada a partir de tercer de primària.

Durada de l'activitat: 3 hores