City Sound. La construcció sonora de la ciutat
«City Sound. La construcció sonora de la ciutat» proposa una jornada de format híbrid que oscil·la entre una taula rodona, un programa de ràdio i ponències especialitzades. Vuit especialistes de diferents àmbits (acadèmia, art, disseny o activisme, entre altres) s’asseuran per aprofundir en la construcció dels imaginaris de la ciutat a través del so en l’era digital.
Modera Antònia Folguera. Amb la participació d’Ikram Bouloum, Daax, Nando Cruz, Lucía Lijtmaer, Xavi Manzanares, Azucena Micó, Laura Romero, Martí Ruiz, Tania Safura, RadioÁfrica i el grup de treball de Ràdio Web MACBA. Amb la intervenció de Tutu.
Una proposta de l’XRCB (Xarxa de Ràdios Comunitàries de Barcelona) i la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) en col·laboració amb Ràdio Web MACBA.

Programa
12 DE NOVEMBRE DE 2019, de 12 a 15 h
Lloc: Auditori Convent
Preu: Activitat gratuïta. Sense inscripció prèvia
Intervencions:
► «La diàspora com a altaveu de l’Àfrica sonora amb Tania Safura». Tania Safura, periodista i productora cultural, fundadora de Ràdio Àfrica Magazine.
► «Les mil músiques de Barcelona en els #OtrosEscenariosPosibles». Nando Cruz, periodista musical.
► «Sound Diplomacy. L’impacte de la música a la ciutat». Azucena Micó, consultora en Ciutats Musicales.
► «Antenes i sniffers, una exploració intuïtiva de l’espectre electromagnètic». Grup de treball de Ràdio Web MACBA. Amb la col·laboració de Re-Imagine Europe, cofinanciat pel programa Creative Europe programme de la Unió Europea.
► «Explicar històries sonores des de la ciutat i per a la ciutat». Laura Romero, radioartista i investigadora en narratives sonores.
► «Aproximació a la complexitat de les abelles amb sistemes algorítmics-sònics». Daax - Xavi Manzanares, programador d’Algorismes Sònics.
► «Nous imaginaris musicals en l’urbs». Ikram Bouloum.
► «Mosquito Device Sistema de control a l’urbanisme sonor anti-teenager». Martí Ruids, artista sonoo, professor i investigador de la UB.
► «Toponímia musical. La relació entre música i urbanisme». Lucía Lijtmaer, periodista i escriptora.
Hi haurà retransmissió en streaming i gravació en format podcast per a la divulgació posterior.