Dissabte, 30 d'abril de 2022

En el marc de l'exposició Teresa Lanceta. Teixir com a codi obert, les artistes Teresa Lanceta i Olga Diego, activaran El círculo y la flor (2021). Veus que donaran vida i narració als personatges, el moviment dels articulats, que faran possible el ball, la mort, l’amor o el viatge. En paraules de les dues artistes: "En una caixa de fusta procedent del Brasil s’ha creat un teatret, El círculo y la flor. A l’exterior s’hi troben les restes d’aquell viatge, però l’interior és un món fet de ceràmica on passa la vida a través d’uns personatges capaços de moure’s. Uns ballen, d’altres volen, pengen o vagaregen d’un lloc a l’altre tot reproduint històries quotidianes. La porta oberta s’ha transformat en una roda de la fortuna, mentre en un submón hi ha un seguit de mecanismes que mouen uns obrers exhausts.

De Leonardo n’hem extret el títol i la idea, la imatge que ho mostra és ben visible, busca-la; de Van Gogh, unes pinzellades; dels Beatus, el fluir dels personatges; de Goya, un gos, i de la lleona ferida, una postura; de l’Orient, el luxe, i d’allò popular, la terra. De les notícies quotidianes, alguna tragèdia; dels nostres records, alguna escena, fins i tot un homenatge. Doncs que ens regalen el carrer, els altres i l’art.

Jocs revelats i endevinalles el valor de les quals no rau en la resposta, sinó en l’enunciat; troba’ls, que encara n’hi ha més. Finestres que s’obren i balcons que ploren. Endevina’t a tu mateixa en allò que veus i gaudeix de les il·lusions qüestionades, perquè és possible que te les hagis de tornar a formular". 

Dissabtes MACBA. Gratuït gràcies a Uniqlo
Dissabtes MACBA
Uniqlo
 Imatge de l'obra "El círculo y la flor"

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.


Exposició