Divendres 10 de juliol de 2020

Al MACBA ens afegim a la programació del Festival GREC acollint dues propostes performatives, i també dos espectacles de dansa reprogramats després de la suspensió del Dansa Quinzena Metropolitana.  

*Els dos espectacles es duran a terme a la Capella MACBA seguint les condicions fixades per les autoritats sanitàries.

Niágara. Foto: Yoana Miguel

Programa

Divendres 10 de juliol de 2020

 

20:00h

Cia Lali Ayguadé: Underneath

Durada de l'espectacle: 15 min 

Tots necessitem una guia. Alguna cosa per seguir, per admirar. Alguna cosa (o algú) que ens faciliti el camí i ens doni una direcció. De vegades, en la falta de lideratge, ens sentim perduts, caient a cada pas que fem. Però és en aquest mateix moment, en caure, quan les coses comencen a aclarir-se... Aquesta delicada peça precisament ens recorda que en la simplicitat del moviment recau la nostra força

La ballarina i coreògrafa Lali Ayguadé va crear l'any 2005 el seu primer espectacle en solitari, després de col·laborar amb companyies com ara Akram Khan Company, Hofesh Shechter, La Veronal, Publik Eye o Baró d’Evel. El seu treball es basa en l’exploració abstracta de la dansa i del moviment, investigant constantment el vincle entre el fet real i la imaginació.  

Autoria, direcció i direcció coreogràfica: Lali Ayguadé 
Dramatúrgia i text: Cia. Lali Ayguadé 
Interpretació: Lisard Tranis, Lali Ayguadé 
Autoria i direcció musical: Miguel Marín Pavón 
Fotografia: Albert Vidal 
Promoció cultural: Rotativa Performing Arts - Bernabé Rubio 

20:30h

La Intrusa (Virginia García / Damián Muñoz): Niágara

Durada de l'espectacle: 17 min 

Aquest espectacle reflexiona sobre conceptes com la caiguda, la pèrdua o el canvi, que sovint ens llancen cap a l’abisme vital, un territori de llibertat per al qual no estem preparats. Tot i que de vegades estem en la certesa de trobar-nos en el camí adequat, de sobte ens podem quedar parats en desequilibri enfront del món i dels altres, just abans de la gran caiguda. 

La Intrusa, Premi Nacional de Dansa 2015, és una companyia de creació artística contemporània amb més de vint anys de trajectòria dirigida per Virginia García i Damián Muñoz. El seu treball es caracteritza per la capacitat de generar espectacles poètics, de fort impacte visual i emocional, amb un to intimista. 

Autoria, direcció i direcció coreogràfica: Virginia García, Damián Muñoz 
Dramatúrgia i text: Virginia García 
Interpretació: Virginia García, Helena Gispert 
Autoria i direcció musical: Jesús Díaz 
Interpretació musical: Helena Gispert 
Vestuari: La Intrusa 
Producció: Cane (N. Canela) 

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat