Al llarg de la Nit dels Museus s’interpretaran dues de les partitures gràfiques de Christian Marclay.

Els intèrprets seran el mateix Marclay i l’artista vocal Shelley Hirsch, que ha col·laborat regularment amb l’artista durant els últims trenta anys.

Christian Marclay, "Manga Scroll" (2010)

Programa

DISSABTE 18 DE MAIG
Lloc: Capella MACBA
Preu: Gratuït. Aforament limitat, accés per ordre d'arribada.

19 hZoom Zoom (2007- en procés), a càrrec de Christian Marclay i Shelley Hirsch. Durada aprox. 30 min.
La projecció de diapositives -ara digitalizades- Zoom Zoom (2007-en procés) és un exemple de les «partitures gràfiques» de Marclay, una sèrie de composicions no convencionals que fan servir imatges i text com a base per a la interpretació musical. L’obra també forma part d’una llarga investigació sobre les onomatopeies ‒paraules que imiten els sons o accions d’allò que designen. Consisteix en un recull de fotografies fetes per l’artista que documenten l’ús de l’onomatopeia en contextos urbans, en publicitat, marques de productes i disseny gràfic. Zoom Zoom està concebuda perquè la interpretés l’artista vocal Shelley Hirsch, mentre Marclay va passant les imatges des d’un ordinador portàtil, en un duo de crida i resposta.

21.30 hManga Scroll (2010), a càrrec de Shelley Hirsch. Durada aprox. 30 min.
La «partitura gràfica» Manga Scroll (2010) està composta d’onomatopeies, però en aquest cas les paraules s’han extret de la versió nord-americana de novel·les manga japoneses i s’han disposat com un collage lineal sobre un llarg paper enrotllat. Aquests rotllos, que al Japó es remunten al segle XI, es poden considerar precursors de la novel·la gràfica japonesa contemporània o còmic seriat. Tanmateix, Manga Scroll és una partitura vocal composta per ser interpretada. En aquest sentit, evoca la poesia fonètica avantguardista, com l’obra dadà de Kurt Schwitters Ursonate (1932), i també és un homenatge a Stripsody (1966), de Cathy Berberian.

Exposicions
exposicions [at] macba [dot] cat