Diumenges, 16 i 23 de febrer i 1 de març de 2020

Carolina Jiménez, comissària i investigadora independent i Anna Penalva, investigadora independent, proposen un diàleg de i amb l’obra de Charlotte Posenenske sobre la idea de la producció artística com a compromís amb la vida. Aquestes visites tenen com a punt de partida el que podríem considerar el gest més «radical» de productivisme: la decisió d’abandonar l’art que va prendre Charlotte Posenenske per formar-se com a sociòloga del treball i especialitzar-se en les formes de producció de la cadena de muntatge fins que va morir, el 1985. En aquests recorreguts es faran aparèixer les feines invisibilitzades de l’art, alhora que s’abordaran les possibilitats i els límits de la institució art.

Biografies

Carolina Jiménez
Llicenciada en periodisme per la Universitat Carlos III de Madrid i la Handelshøjskolen i Århus (Dinamarca). Té un màster en institucions culturals per la Universitat Complutense de Madrid i ha participat en el Programa d’estudis independents (PEI) del MACBA.
És comissària i investigadora. Actualment, coordina el Programa de transferència de coneixement(s) d’Hangar.org i s’ocupa de la coordinació docent del Programa d’estudis independents (PEI) 2019-2020 del MACBA. Prepara un cicle comissarial per a la Twin Gallery i, juntament amb Sonia Fernández Pan, fa recerca sobre l’escolta i l’experiència de ball en la cultura tecno. Quan pot, escriu a a-desk.org i a Neo2 Magazine.

Anna Penalva Halpin
Des del 2017 és editora de continguts en línia per als centres CaixaForum (”la Caixa”). Anteriorment, va ser coordinadora de la fira de videoart LOOP Barcelona durant dues edicions (2015 i 2016). Va participar en el Programa d’estudis independents (PEI) en l’edició 2017-2018; és graduada en humanitats per la Universitat Pompeu Fabra de Barcelona, i ha fet estades a la Universitat Nacional Autònoma de Mèxic i al King’s College de Londres. Aquests últims anys ha col·laborat amb artistes i institucions en la producció, l’edició i la coordinació de projectes artístics petits.

Vistes de l'exposició "Charlotte Posenenske: Work in Progress". Foto: Miquel Coll

Programa

Diumenges, a les 12.

Visites incloses en el preu de l’entrada. Per concertar visites de grup, podeu trucar al 93 412 14 13 o escriure a educacio [at] macba [dot] cat .

Disposem de bucles magnètics individuals (sol·liciteu-los a recepció) i podeu sol·licitar interpretació en llengua de signes (amb 72 h d’antelació). També disposem de serveis d’accessibilitat visual (materials tàctils, audiodescripcions i acompanyament durant l’activitat). Més informació aquí.


Exposició