En el context de l’exposició Nonument, Sitesize, conjuntament amb Jeffrey Swartz i Ferran Aisa, presentaran la publicació ¡Cataluña termina aquí!¡Aquí empieza Murcia!, que acompanya la seva peça exhibida en aquesta mostra.

¡Cataluña termina aquí ¡Aquí empieza Murcia! és una recerca i seguiment d’experiències d’aprenentatge popular, en diversos enclavaments de Barcelona i d’altres poblacions veïnes, que es presenta com un recorregut obert i inconclús. El cartell «¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!» col·locat al barri de la Torrassa-Collblanc, al límit amb Barcelona, a l’època de la República, posava de manifest el sentiment d’exclusió i l’existència d’una societat paral·lela. Amb aquest títol Sitesize aplega un treball en curs, una sèrie de llocs on l’aprenentatge col·lectiu va mostrar la seva força i també les seves contradiccions. Un saber popular lliure que travessa i fueteja la ciutat de Barcelona i la seva perifèria, i que sovint ha actuat com a resistència activa davant d’amenaces d’anul·lació i repressió.

El projecte proposa l’actualització d’aquesta recerca en diversos llocs i circumstàncies que permeten la seva contextualització, l’ampliació de referències i una revisió de les dinàmiques actuals de creació artística amb l’elaboració de noves narratives, treballs creatius específics i activitats associades. Els itineraris que es recullen en aquesta publicació, realitzats durant el 2012 i 2013, es concreten en llocs, fets, organitzacions comunes. Es tracta sempre de persones lliures que creen i recreen una construcció agitada i serena d’un saber que enllaça amb una manifestació directa de la natura, amb la transformació col·lectiva de les coses; un saber que reescriu amb constància compartida un fil continu d’energia que travessa, comunica i es fixa per acollir la fertilitat creativa i l’alliberament present.

La present edició inclou textos de Manuel Delgado, Isabel Segura, Gerard Horta, Jeffrey Swartz, i les col·laboracions de Nelly Peyró, Eduard Masjuan i Produccions Nòmades.

Nonument

Programa

DIJOUS 13 DE NOVEMBRE de 2014
19 h: accés gratuït a l’exposició Nonument
19.30 h: presentació de la publicació
Lloc: fòrum Convent dels Àngels.
Preu: Entrada gratuïta. Places limitades
Programes públics
programespublics [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 79 25

Exposició