En el context de l’exposició Nonument, Sitesize, conjuntament amb Jeffrey Swartz i Ferran Aisa, presentaran la publicació ¡Cataluña termina aquí!¡Aquí empieza Murcia!, que acompanya la seva peça exhibida en aquesta mostra.

¡Cataluña termina aquí ¡Aquí empieza Murcia! és una recerca i seguiment d’experiències d’aprenentatge popular, en diversos enclavaments de Barcelona i d’altres poblacions veïnes, que es presenta com un recorregut obert i inconclús. El cartell «¡Cataluña termina aquí! ¡Aquí empieza Murcia!» col·locat al barri de la Torrassa-Collblanc, al límit amb Barcelona, a l’època de la República, posava de manifest el sentiment d’exclusió i l’existència d’una societat paral·lela. Amb aquest títol Sitesize aplega un treball en curs, una sèrie de llocs on l’aprenentatge col·lectiu va mostrar la seva força i també les seves contradiccions. Un saber popular lliure que travessa i fueteja la ciutat de Barcelona i la seva perifèria, i que sovint ha actuat com a resistència activa davant d’amenaces d’anul·lació i repressió.

El projecte proposa l’actualització d’aquesta recerca en diversos llocs i circumstàncies que permeten la seva contextualització, l’ampliació de referències i una revisió de les dinàmiques actuals de creació artística amb l’elaboració de noves narratives, treballs creatius específics i activitats associades. Els itineraris que es recullen en aquesta publicació, realitzats durant el 2012 i 2013, es concreten en llocs, fets, organitzacions comunes. Es tracta sempre de persones lliures que creen i recreen una construcció agitada i serena d’un saber que enllaça amb una manifestació directa de la natura, amb la transformació col·lectiva de les coses; un saber que reescriu amb constància compartida un fil continu d’energia que travessa, comunica i es fixa per acollir la fertilitat creativa i l’alliberament present.

La present edició inclou textos de Manuel Delgado, Isabel Segura, Gerard Horta, Jeffrey Swartz, i les col·laboracions de Nelly Peyró, Eduard Masjuan i Produccions Nòmades.

Nonument

Programa

DIJOUS 13 DE NOVEMBRE de 2014
19 h: accés gratuït a l’exposició Nonument
19.30 h: presentació de la publicació
Lloc: fòrum Convent dels Àngels.
Preu: Entrada gratuïta. Places limitades
Programes públics
programespublics [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 79 25

Exposició

Se suposa que els objectes tenen el caràcter objectiu dels productes industrials. No pretenen representar res més que allò que són. La categorització prèvia de les arts ja no existeix.
Charlotte Posenenske