Diumenge 28 de maig de 2023

Tanquem el programa de cinema amb tres pel·lícules de Carole Roussopoulos: Genet parle d'Angela Davis, Young Lord i Les Mères espagnoles. Amb Bouchra Khalili i Nataša Petrešin-Bachelez.

Participant

Bouchra Khalili
Captura de la pel·lícula "Young Lord" de Carole Roussopoulos

Programa

19:30 h

Introducció a càrrec de Bouchra Khalili i Nataša Petrešin-Bachelez

19:45 h

Projeccions:

Genet parle d'Angela Davis. Carole Roussopoulos, 1970, 7 min, format digital, b/n, VOSE

Després de la detenció d’Angela Davis l’octubre de 1970, Jean Genet va llegir per a un programa de televisió, que seria completament censurat, un text en el qual, d’una banda, condemnava la política racista dels Estats Units i, de l’altra, donava suport al Partit Pantera Negra i a Angela Davis.

 

Young Lord. Carole Roussopoulos, 1970, 14 min 30 s, format digital, b/n, VOSE

Una noia parla del «Young Lord», un moviment a favor de la justícia social iniciat per membres de la comunitat porto-riquenya de Nova York. La pel·lícula rastreja el naixement del moviment el 1969, que va ser inspirat pel moviment del poder negre i les Panteres Negres. Un moviment polític radical que comença amb les reivindicacions socials de la comunitat porto-riquenya relacionades amb l’habitatge i la salut.

Les Mères espagnoles. Carole Roussopoulos, 1975, 59 min, format digital, VOSE

El 27 de setembre de 1975, cinc militants bascos són condemnats a mort i executats pel règim franquista. Uns dies després, la mare d’Ángel Otaegui explica com van arrestar el seu fill, el procés i finalment la seva espantosa execució. La mare de Txiki llegeix una carta del seu fill i explica el procés fantasma, la tortura i l’assassinat. Una peça que constitueix tot un al·legat de lluita feminista antifeixista.

21:15 h

Conversa a càrrec de Bouchra Khalili i Nataša Petrešin-Bachelez

Presentació en francès amb traducció simultània. Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.