al

Des de la seva creació el 1997, Arena de Rita McBride –una obra en forma de graderia modular de 4 x 4 metres que ha estat aclamada pels crítics i s'ha exposat en nombroses seus– ha servit d'escenari o plataforma d'acció a més d'un centenar d'artistes, poetes, escriptors, arquitectes, músics, comissaris i polítics, que han estat convidats a participar-hi. En el marc de l'exposició Oferta pública / Public Tender, el MACBA ha convidat una sèrie d'artistes dins el programa Blind Dates per tal de donar un nou ús a l'espai durant els quatre mesos que dura l'exposició. El programa s'insereix en la llarga història d'Arena, que comprèn una gran diversitat d'activitats, tant dissenyades per la institució que ha acollit l'obra com per la mateixa artista. TBA (To Be Announced) és un altre programa que es desenvolupa paral·lelament a Blind Dates i que es reserva per a l'ús espontani d'Arena. TBA tindrà lloc, en primera instància, els dies 14, 15 i 16 de juny, durant el festival Sónar 2012.

Blind dates

Programa

Del 20 de juny al 20 de setembre

Dimecres 20 de juny, de 16 h a 19.30 h - Tamara Kuselman
L'obra de Tamara Kuselman juga amb les expectatives que generen contextos específics i amb la possibilitat de frustrar-les; explora les fronteres entre realitat i ficció, i construeix situacions en què es confonen els límits entre tots dos conceptes. Els seus treballs oscil·len entre la narració i la performance, però com que no s'escenifiquen d'una manera evident, donen peu a ser interpretats en el pla "real".
http://tamarakuselman.com

Dimecres 18 de juliol, a les 20 h - Laia Estruch
Jingle és una performance de Laia Estruch que parteix de l'adaptació d'un treball anterior, The Announcement, a Song, en què utilitzava una melodia a la qual afegia lletra per convocar l'audiència. A Jingle Estruch substitueix la lletra impresa amb què s'acostumen a promocionar els esdeveniments artístics per una musiqueta comercial, que l'artista canta per al públic mentre desvela el seu procés de treball.
http://laiaestruch.com

De l'1 d'agost fins el 19 de setembre, horari d'apertura del Museu - Jordi Ferreiro
Jordi Ferreiro investiga en l'àmbit de l'educació i la comunicació de l'art. Els seus treballs s'adrecen a públics diversos que participen en la configuració final de l'obra, i sovint adopten la forma de visites guiades, tallers, happenings participatius, hiperficció i jocs de rol amb acció real.
http://http://jordiferreiro.info/

Dimecres 19 de setembre, a les 20 h - Ryan Rivadeneyra
Ryan Rivadeneyra, Verde chillón. El projecte de Ryan Rivadeneyra per Arena intenta deconstruir les associacions entre la interpretació i el significat per parlar dels vincles entre instal·lació, performance i experiències viscerals i romàntiques en l'art contemporani. L'artista mostrarà una sèrie d'imatges amb les quals construeix una narrativa que qüestiona i interpreta metàfores i símbols.
http://www.ryanriva.com

Dijous 20 de setembre, a les 20 h - Miguel Noguera
Miguel Noguera, El clave bien temperado y la rampa bien empinada. Per a l'actuació en el projecte de Rita McBride, Noguera presenta una tria d'idees del seu Ultrashow i dels seus llibres. Totes aquestes idees tenen relació amb rampes, escales i tota mena d'accidents i mecanismes físics. La intervenció de Noguera s'acompanya d'una projecció d'imatges.
http://miguelnoguera.blogspot.com.es/

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 46 81
programespublics [at] macba [dot] cat


Exposició


Continguts relacionats

Àudios

FONS AUDIO #9. Rita McBride
01.07.2011
Son[i]a #157.
05.07.2012
Son[i]a #160. Jordi Ferreiro
16.08.2012
Son[i]a #165. Miguel Noguera
23.10.2012

Publicacions