Dimarts, 20 de juliol de 2021

The Green Parrot presenta aquesta sessió d’escolta del duo italià Invernomuto a través del projecte Black Med, que, paral·lelament, es mostra com a exposició a la seva seu del carrer Vilamarí 57 de Barcelona.

El mar Mediterrani, històricament entès com una entitat fluida que ajuda a la formació de xarxes i a l’intercanvi, és ara l’escenari d’una crisi humanitària i una acalorada disputa geopolítica. Black Med té com a objectiu interceptar les trajectòries que tracen els sons en passar per aquesta àrea. Les rutes migratòries deixen rastres sonors que, en termes del sociòleg Iain Chambers, “resisteixen la representació i proposen una economia afectiva [que és] intrínsecament diaspòrica”.

La performance consta d’una projecció de vídeo i la barreja de les sessions encarregades a músics, acadèmics i artistes visuals, que s’alternen interpretant aquestes idees en forma sonora. Pots consultar sessions anteriors a través de la plataforma online Black Med.

Invernomuto. Simone Bertuzzi (1983) i Simone Trabucchi (1982) han estat col·laborant com a Invernomuto des del 2003. Tot i que la seva obra se centra principalment en la imatge en moviment i el so, en la seva pràctica també integren escultura, performance i publicació. Bertuzzi i Trabucchi han desenvolupat línies individuals d’investigació en so amb Palm Wine i STILL, respectivament.

The Green Parrot és una plataforma sense ànim de lucre amb seu a Barcelona.

Projecte amb el suport del programa Italian Council (setena edició, 2019), que promou l'art contemporani italià arreu del món gràcies al Directorate-General for Contemporary Creativity del Ministeri de Patrimoni Cultural i Activitats i Turisme d'Itàlia.

Invernomuto, Black Med

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.