El diumenge 28 d’octubre el MACBA s’uneix a la Festa del Dibuix, el Big Draw. Artistes, il·lustradors, arquitectes i dissenyadors, tant reconeguts com emergents, proposen tallers per a tothom on es podrà experimentar, de manera lliure, espontània i gratuïta, amb les múltiples possibilitats del dibuix.

Organitzat i impulsat a Barcelona pel Museu Picasso des de l’any 2010, The Big Draw és una organització benèfica fundada el 2000 i orientada a l’educació artística, que promou la lectura visual i el llenguatge universal del dibuix com a eina per a l’aprenentatge, l´expressió i la creació.

L’edició 2018 del Big Draw amplia el seu radi d’acció i, a més de la zona del Museu Picasso, s’estén a d’altres zones de la ciutat: la Fundació Joan Miró, el MACBA, el Museu Nacional d’Art de Catalunya, el Museu de Ciències Naturals de Barcelona i el Museu del Disseny de Barcelona.

Per part del MACBA, s’ha convidat les artistes Tere Recarens, Azucena Vieites, Conxita Herrero, Benzo i el claustre de l’Escola Josep M. de Sagarra que duran a terme els seus tallers en quatre entitats del barri del Raval convidades també a participar en la festa. Les entitats que se sumaran al MACBA com a espais d’experimentació amb el dibuix són el Palau de la Virreina (pati), el Casal d’Infants del Raval, l’Escola Castella i l’Associació Diàlegs de dona.

*Foto: Conxita Herrero

Activitat organitzada pel Museu Picasso i l’Institut de Cultura. Ajuntament de Barcelona:
Museu Picasso Barcelona
Institut de Cultura
Activitat organitzada pel Museu Picasso i l’Institut de Cultura. Ajuntament de Barcelona:
Museu Picasso Barcelona
Institut de Cultura

Programa

DIUMENGE 28 D'OCTUBRE, d'11 a 19 h
Gratuït. Sense inscripció prèvia

Lloc: Aula 0, MACBA
Azucena Vieites
Una aproximació al dibuix. Do It Yourself
Dibuix Do It Yourself, o fes-t’ho tu mateix, tècniques d’edició, collage i cultura visual contemporània. La proposta consisteix a apropar-se a la cultura visual contemporània a través del dibuix i des dels recursos de la cultura Do It Yourself, fes-t’ho tu mateix: econòmic, àgil, ràpid, efímer, idea de reciclatge, d’urgència. Ens servirem de tècniques d’edició i de collage en un procés que consisteix a extreure imatges procedents del nostre entorn (revistes, fanzins o publicacions diverses) per a fer-les pròpies mitjançant el dibuix.

Azucena Vieites és artista i professora associada a les facultats de Beles Arts (UCM i USAL). Entre les seves exposicions individuals, trobem «Hey Baby!»; «Box27» (Palma, 2018); «Woollen Body», galeria Carreras Múgica (Bilbao, 2015), i «Tableau Vivant», Reina Sofía (Madrid, 2013). També ha col·laborat amb els seus dibuixos en nombroses publicacions. És cofundadora des de 1994 de Erreakzioa-Reacción, un projecte entre l’art i el feminisme.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68