al

El BccN Barcelona Creative Commons Film Festival celebra la desena edició reiterant l’entrecreuament entre el cinema i la cultura lliure i transformadora. Un festival que ens acostarà als límits de la censura i a la creació lliure; a la denúncia de la mercantilització de la cultura i a conèixer iniciatives que anteposen la dignitat dels creadors als interessos dels mercats.

Alguns dels eixos que conformen aquesta edició són la lluita pel dret a l’habitatge; la defensa de la salut comunitària; la protecció dels béns comuns; la resistència a la turistificació de les ciutats o la denúncia del racisme i la intolerància. Les diferents temàtiques es tractaran a partir d’una gran concatenació de petits fets, pel·lícules, xerrades, tallers i concerts que poden generar accions personals i col·lectives, que ens toquen, ens transformen i ens mobilitzen.

Diu la ciència que l’energia no es crea ni es destrueix, simplement es transforma. Potser passa alguna cosa similar amb la cultura, que passa dels uns als altres, es transforma i ens mou. Aquesta qüestió ha inspirat Javier Jaén, que ha dissenyat el cartell d’enguany usant el pèndol de Newton com a metàfora visual.

Organitzat per Panorama 180. Cultura lliure Audiovisual.

Es pot consultar el programa complet a: http://www.bccn.cc/.

Foto: Javier Jaén

Programa

27, 28 I 29 DE JUNY DEL 2019
Lloc: Auditori Meier i Aula 0
Entrada: Gratuïta sense inscripció prèvia
Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68