al

La vuitena edició del Barcelona Creative Commons Film Festival, que tindrà lloc del 7 a l’11 de juny, continua proposant el millor cinema i audiovisual creat amb llicències lliures, i alhora potencia un espai de diàleg, coneixement i defensa de la Cultura Lliure i l’audiovisual com a eina crítica i transformadora del nostre entorn.

Aquesta edició del festival s'apropa a obres que visibilitzen les lluites i anhels de les comunitats que es resisteixen a ser trepitjades per la inèrcia global, i que fan dels valors com el compartir, el cooperar o el cuidar-se l’eix central de la seva existència. Mitjançant projectes audiovisuals diversos, col·loquis, tallers, debats i «shows» experimentals, el festival dibuixarà durant cinc dies un trajecte d’anada i tornada constant entre les comunitats i el procomú; perquè compartir és cuidar el que és comú, cuidar-se i cuidar-nos.

El BccN és un festival de cinema atípic, que posa al centre les persones i els projectes audiovisuals que entenen la cultura com un bé comú i un dret humà fonamental, amb uns valors que van més enllà de la seva mercantilització. En aquest escenari es presentarà la plataforma CCWorld Xarxa de Comuns Audiovisuals, un portal digital col·lectiu i de propietat de la comunitat. A banda de ser un nou canal de distribució d’obres audiovisuals i projectes que plantegen models de relació ciutadana i d’explotació audiovisual alternatius, pretén ser el germen de nous festivals que es desenvolupin des de comunitats locals empoderades. Es tracta, a més, d’un dispositiu en línia que garanteix l’accés legal a les principals obres realitzades sota llicències Creative Commons o altres llicències lliures.

La programació es pot consultar a http://www.bccn.cc

Organitzat per BccN.

BccN 2017. Sharing is Caring

Programa

Al MACBA del 9 a l’11 de juny
Lloc: Auditori Meier

Més informació: info [at] bccn [dot] cc

Reconstituir el desordre d’una possible ciutat. Utilitzar la maqueta no com un element de projecte sinó com una representació d’alguna cosa que ja existeix.
Jordi Colomer