El Festival Shakespeare presenta una singular experiència d’hibridació entre el pensament musical i el teatral, un espectacle interdisciplinari que parteix de l’obra Coriolà de William Shakespeare i s’interroga sobre les possibilitats actuals de la revolta.

“El més important és saber dir no. El més important és unir-se. El més important és actuar. El Museu de les Revolucions és ple d’aquests gestos de determinació, però també de la repressió que aconsegueix neutralitzar-los.”

A la primera escena de Coriolà, Shakespeare ens presenta una massa de ciutadans que s’organitza per dur a terme un alçament. Bats & Clubs fa una anàlisi dramatúrgica i sonora d’aquesta situació, que és alhora una anàlisi dels mecanismes del poder, l’ús de la retòrica i la creació de cortines de fum.

Bats & Clubs és una composició escènica per a vuit intèrprets i cinta electroacústica, on el text de Shakespeare es converteix en el material sonor necessari per compondre la partitura i els actors esdevenen instruments musicals mòbils, mitjançant jocs polifònics i contrapuntístics, superposicions i textures sonores contrastades. Gràcies a aquests procediments, es reelabora la situació revolucionària plantejada per Shakespeare, dotant-la d’una forma més propera al públic actual, més rica en matisos sonors, més inclusiva i més interactiva.

Intèrprets: Raquel Ferri, Jaume Forés, Marina Mulet, Mar Casas, Joan Sirera, Clara Garcés, Oreig Canela, Albert Ruiz
Direcció artística i composició: Gerard Valverde Ros
Direcció escènica: Hèctor Mora Campón
Dramatúrgia: Marc Villanueva Mir
Tècnic d’il·luminació: Lluís Serra
Tècnic de so: Miquel Santaulària
Disseny gràfic: Eloi Rodríguez
Agraïments: Helena Torres, Juliette Louste, Estanis Boal

Patrocinador principal d'activitats:
Estrella Damm
Bats & Clubs

Programa

DISSABTE 1 DE NOVEMBRE DE 2014, A LES 19 h

Lloc: atri
Preu: 5 €. Gratuït amb el carnet Passi i Amics del MACBA.
Sense inscripció prèvia. Aforament limitat

Programes públics
programespublics [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 79 25