al

Seguint la línea de recuperació de les avantguardes o moviments artístics significatius del segle XX, des de la mirada d'avui, el festival Barribrossa 2012 ofereix tres posades en escena multidisciplinàries de Dau al Set (1947-1955), la segona avantguarda catalana.

La Guerra Civil va significar un cop molt dur per a l'art català d'avantguarda, que havia assolit un gran desenvolupament durant la Segona República. En els primers anys de la postguerra, uns joves Joan Brossa, Modest Cuixart, Joan Ponç, Arnau Puig, Antoni Tàpies i Joan-Josep Tharrats van reprendre el fil que s'havia trencat arran del conflicte bèl·lic, i l'any 1948 van iniciar la publicació Dau al Set, revista en què va confluir i esclatar la creativitat plàstica, filosòfica i poètica dels seus integrants.

Activitat organitzada per La Seca Espai Brossa

"Dau al set. Teatre Joan Brossa", octubre-novembre 1952

Programa

Dijous 19, dimarts 24 i divendres 27 d'abril, a les 19 h.

Dijous 19 d'abril, a les 19 h
La paraula. El Dau al Set de Joan Brossa
Direcció: Pasquale Bavaro
El Dau al Set de Joan Brossa se centra en la poesia de la revista, representada sobretot per Joan Brossa i, en segon terme, per Juan Eduardo Cirlot. S'hi reflecteixen els temes que van marcar la publicació: el jazz, l'absurd, el món popular, etc., i alhora el vessant més radical de Brossa, que difonia només entre minories.

Dimarts 24 d'abril, a les 19 h
La plàstica. Els artistes de Dau al Set
Direcció: Àlex Serrano
Els artistes de Dau al Set ens acosta al món dels pintors de la revista: Modest Cuixart, Joan Ponç i Antoni Tàpies. Els poetes els van acompanyaramb els seus escrits, i tant els crítics de l'època (Alexandre Cirici, Cesáreo Rodríguez-Aguilera, Michel Tapié) com els altres integrants del grup (Arnau Puig i Joan-Josep Tharrats) hi van aportar el marc teòric.

Divendres 27 d'abril, a les 19 h
L'herència. Dau al set, i vuit, i nou, i cartes que no lliguen
Direcció: Jordi Prat i Coll
Dau al set, i vuit, i nou i cartes que no lliguen ens parla de l'herència de Dau al Set. Què en queda avui, en el món literari, d'aquell esperit dels anys cinquanta, que després es va reviure encara en els setanta? Poesia visual, literatures submergides i hereus conscients i inconscients de Brossa ens mostraran que l'ombra de Dau al Set és tan allargada que arriba fins als nostres dies.

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 46 81
programespublics [at] macba [dot] cat