El barri de Ciutat Meridiana concentra la quantitat més gran d’execucions hipotecàries a Barcelona. La majoria dels perjudicats són immigrants que van comprar pisos durant la bombolla immobiliària i que actualment, a més de patir-ne la devaluació, no poden mantenir la quota mensual. Fili Bravo és el cap i el cor carismàtic(encara que a ell no li agrada que l’anomenem així) de l’Associació de veïns del barri, que lluita amb una solidaritat extraordinària impedint desnonaments dues o tres vegades cada setmana.

Les reunions setmanals dels veïns –entre seixanta i vuitanta, majoritàriament dones– són motivadores i exemplars com a moviment cívic, solidari i insistent. Amb gran dignitat i entusiasme, busquen solucions conjuntament per fer front a la pobresa i a l’abandonament per part del govern.

Nosaltres volem celebrar aquest moviment amb una gran paella i convidar tothom a conèixer aquest barri que dona la benvinguda a Barcelona als qui arriben a la ciutat des de l’est, en cotxe o en tren. Perquè la perifèria també és Barcelona.

Coordinat per Christina Schultz

Participant

Christina Schultz

Coorganitzat:

L'Internationale. Our Many Europes. Co-funded by the Creative Europe Programme of the European Union
 

Our Many Europes és un programa de la confederació europea de museus "L'Internationale" i cofinançat pel Programa Europa Creativa de la Unió Europea. Els membres de L'Internationale (Museum van Hedendaagse Kunst Antwerpen, Moderna Galerija (MG + msum), Ljubljana, Van Abbemuseum, Països Baixos, MACBA, Museu d'Art Contemporani de Barcelona, Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie, SALT Research and programs a Istanbul i Ankara, i el Museu Reina Sofia, Madrid) i els seus socis del National College of Art and Design y (NCAD), Dublín i Valand Academy (Gothenburg University) estan presentant més de 40 activitats públiques (conferències, exposicions, tallers) des d'ara fins a maig de 2022.

Foto: Christina Schultz

Programa

DIMECRES 5 DE DESEMBRE, a les 14 h
Preu:
gratuit. Amb inscripció prèvia
Participants: 15
Punt de trobada: Asociación de Vecinos Ciudad Meridiana
Avinguda Rasos de Peguera, 210, 08033 Barcelona
932 76 30 94
https://goo.gl/maps/kLSwwgSecEk

InscripcióReserva la teva plaça fent clic al botó.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68