Coincidint amb el Dia Mundial de la Filosofia, la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona ha organitzat, en col·laboració amb altres institucions, una setmana de filosofia per a tothom que acollirà diversos esdeveniments filosòfics. Jornades, exposicions, presentacions de llibres, col·loquis, conferències, vermuts filosòfics, concerts, cinefòrums i filosofia per als nens, agrupats en diferents seccions i espais, oferiran l’oportunitat de reflexionar, més enllà dels tòpics i els clixés, sobre tot allò que ens interpel·la en el dia a dia.

Barcelona pensa vol apropar la filosofia a tothom per tal de mostrar el seu paper decisiu en la producció i transmissió de la cultura, amb el convenciment que el pensament filosòfic és un bé comú i compartit que ha d’arribar i servir a tota la ciutadania.

El MACBA participarà en aquesta proposta acollint una intervenció i taula rodona sobre l’art sonor com a experiència estètica i les seves implicacions socials, a càrrec de Carmen Pardo, Josep Cerdà i José Manuel Berenguer. La conversa se centrarà en la producció i creació del fet sonor com a experiència estètica, i en el vincle entre l’acte de creació del fet sonor i les formes institucionals de la seva reproducció.

Organització del Festival: Facultat de Filosofia, Universitat de Barcelona.
Col·laboradors: Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona; Diputació de Barcelona (Espai Francesca Bonnemaison, Pati Manning); Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB); Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA); Centre d’Arts Santa Mònica; Filmoteca de Catalunya; La Virreina (Centre de la Imatge); L'Ateneu barcelonès; Fundació Víctor Grifols i Lucas; Càtedra de Filosofia Contemporània UB; Seminari María Zambrano; Ministerio de competitividad y economía (FFI 2010-18483/FISO); Societat Catalana de Filosofia; Fabra i Coats; Pati Llimona; Llibreria La Central; Llibreria + Bernat; Llibreria Calders; Sala Beckett; Bar L’Horiginal; La Poderosa; Pipa Club Bar, El Globus Vermell, Stupid City; BcnLab, Grup IREF.

Més informació a http://www.barcelonapensa.cat

Barcelona pensa. Filosofia i art sonor

Programa

DIMARTS 18 DE NOVEMBRE DE 2014, DE 18 A 20 h
Lloc: auditori Meier
Entrada gratuïta. Sense inscripció prèvia

PARTICIPANTS

Carmen Pardo és professora d’Història de la Música a la Universitat de Girona. També forma part del professorat del màster en Art Sonor de la Universitat de Barcelona.

Josep Cerdà és professor de Belles Arts a la Universitat de Barcelona i dirigeix el màster en Art Sonor de la UB.

José Manuel Berenguer és compositor, membre fundador de l’Orquestra del Caos, i forma part del professorat del màster en Art Sonor de la UB.


Continguts relacionats

Vídeos

Reconstituir el desordre d’una possible ciutat. Utilitzar la maqueta no com un element de projecte sinó com una representació d’alguna cosa que ja existeix.
Jordi Colomer