Coincidint amb el Dia Mundial de la Filosofia, la Facultat de Filosofia de la Universitat de Barcelona ha organitzat, en col·laboració amb altres institucions, una setmana de filosofia per a tothom que acollirà diversos esdeveniments filosòfics. Jornades, exposicions, presentacions de llibres, col·loquis, conferències, vermuts filosòfics, concerts, cinefòrums i filosofia per als nens, agrupats en diferents seccions i espais, oferiran l’oportunitat de reflexionar, més enllà dels tòpics i els clixés, sobre tot allò que ens interpel·la en el dia a dia.

Barcelona pensa vol apropar la filosofia a tothom per tal de mostrar el seu paper decisiu en la producció i transmissió de la cultura, amb el convenciment que el pensament filosòfic és un bé comú i compartit que ha d’arribar i servir a tota la ciutadania.

El MACBA participarà en aquesta proposta acollint una intervenció i taula rodona sobre l’art sonor com a experiència estètica i les seves implicacions socials, a càrrec de Carmen Pardo, Josep Cerdà i José Manuel Berenguer. La conversa se centrarà en la producció i creació del fet sonor com a experiència estètica, i en el vincle entre l’acte de creació del fet sonor i les formes institucionals de la seva reproducció.

Organització del Festival: Facultat de Filosofia, Universitat de Barcelona.
Col·laboradors: Institut de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona; Diputació de Barcelona (Espai Francesca Bonnemaison, Pati Manning); Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB); Museu d'Art Contemporani de Barcelona (MACBA); Centre d’Arts Santa Mònica; Filmoteca de Catalunya; La Virreina (Centre de la Imatge); L'Ateneu barcelonès; Fundació Víctor Grifols i Lucas; Càtedra de Filosofia Contemporània UB; Seminari María Zambrano; Ministerio de competitividad y economía (FFI 2010-18483/FISO); Societat Catalana de Filosofia; Fabra i Coats; Pati Llimona; Llibreria La Central; Llibreria + Bernat; Llibreria Calders; Sala Beckett; Bar L’Horiginal; La Poderosa; Pipa Club Bar, El Globus Vermell, Stupid City; BcnLab, Grup IREF.

Més informació a http://www.barcelonapensa.cat

Barcelona pensa. Filosofia i art sonor

Programa

DIMARTS 18 DE NOVEMBRE DE 2014, DE 18 A 20 h
Lloc: auditori Meier
Entrada gratuïta. Sense inscripció prèvia

PARTICIPANTS

Carmen Pardo és professora d’Història de la Música a la Universitat de Girona. També forma part del professorat del màster en Art Sonor de la Universitat de Barcelona.

Josep Cerdà és professor de Belles Arts a la Universitat de Barcelona i dirigeix el màster en Art Sonor de la UB.

José Manuel Berenguer és compositor, membre fundador de l’Orquestra del Caos, i forma part del professorat del màster en Art Sonor de la UB.


Continguts relacionats

Vídeos