El diumenge 20 d’octubre el MACBA s’uneix, per segon any, a Barcelona Dibuixa. Enguany, les artistes Alba Feito, Rocío Quillahuaman i tinta fina duran a terme els seus tallers a les entitats convidades del Raval, l’associació Diàlegs de Dona i el Casal d’Infants del Raval, que se sumen al MACBA com a espais d’experimentació amb el dibuix.

Foto: Alba Feito

BIOGRAFIES:

Alba Feito: Neix a Astúries, i es trasllada a Barcelona on dibuixa. Va ser coeditora d’Horriblemente Humano, editorial de fanzins, en els anys 2013-2016. Va formar part de diversos projectes comunitaris: FLIA, Jornadas Mutantes, Impremta Col·lectiva de Can Batlló i Nenazas. Ha participat en exposicions col·lectives com ara "Herselves", "Hacer sitio", "La nit del cos"; i individuals com "Un dibuix al dia" i "Techno i la matèria tova". Ha publicat en revistes com Fuet Magazine o A*desk.

tinta fina: La Tinta Fina va néixer a Barcelona el 1987 amb el nom de Núria. És artista, relatora gràfica i professora. En totes aquestes facetes treballa mitjançant el dibuix i tirant dels recursos del còmic. De fet, en va fer un, La importància de ser rosa (ed. Barrett), amb guió de Miguel Ángel Blanca. Darrerament ha participat en la Biennal d’Art Jove de Buenos Aires, el Summer Gathering Camp de Radical Intention a Itàlia i en els premis de la Sala d’Art Jove de la Generalitat 2018.

Rocío Quillahuaman: Lima, 1994. Va estudiar Comunicació Audiovisual i ha treballat en diversos sectors de l’audiovisual des que es va graduar: producció audiovisual, redacció, edició de vídeo i com a actriu per a diverses empreses com ara PlayGround, Grupo Zeta, Magnolia i El Mundo Today. Fa un parell d’anys va començar a dibuixar retrats divertits o “fanarts” per pur oci però se li va escapar de les mans i fins ara ha dibuixat ja més de 200 retrats, que ha pogut exposar a Madrid, Barcelona i Galícia. Actualment es dedica a fer tallers de retrats i a l’animació de vídeos amb un to humorístic per a xarxes socials. Els fa per al seu compte personal a Instagram, en el qual té més de 72.800 seguidors, i també fa encàrrecs per a marques com Yorokobu, Primavera Sound Festival, Festival Internacional de Cinema Fantàstic de Catalunya i altres.

Activitat organitzada pel Museu Picasso i l’Institut de Cultura. Ajuntament de Barcelona:
Museu Picasso Barcelona
Institut de Cultura

Programa

DIUMENGE 20 D'OCTUBRE, D’11 A 19 h
Entrada: Gratuïta. Sense inscripció prèvia.

Taller a l’atri del MACBA amb Alba Feito - “Viscoso pero sabroso”. Dibuix com a matèria.
Des del record i les sensacions construirem paisatges de textures dibuixades.

Com el dibuix està fet de matèria i com la matèria construeix dibuix. Des de la sensació o el record dibuixarem la duresa, la rigidesa, la rugositat, el que és tou, etc. Utilitzarem eines bàsiques, tinta negra i pinzell, per construir paisatges de textures dibuixades. Les grandàries àmplies de paper ens ajudaran a experimentar amb l’espai.

Taller a l'Associació Intercultural Diàlegs de Dona amb Tintafina - La cosa important
Segur que aquesta última setmana, alguna dona t’ha dit una cosa important. Podries dibuixar-ho?

Us proposem dibuixar una vinyeta en un requadre que representi el moment de l’última dona que t’hagi dit alguna cosa interessant.Dibuixa-la a ella amb un globus dient-ho. Mira de dibuixar-li l’expressió, el to de veu. O pots escriure la frase i dibuixar el que hagi dit, també.
Pensa una sanefa per a la vinyeta i deixa un espai per unir-la amb la vinyeta del costat. Si unim els requadres que hem fet entre tots i totes, tindrem una vànova gegant amb la qual abrigarem el pati de l’antiga Massana!

Taller al Casal dels Infants per a l'acció social als barris amb Rocío Quillahuaman - Retrata!
Tothom pot ser retratat i retratista: dibuixa’t a tu mateix o descobreix com et veuen els amics!

Els participants primer es dibuixarien a si mateixos i després demanarien al seu acompanyant que els dibuixés. És a dir, primer cadascun dibuixaria un autoretrat i després es dibuixarien mútuament. Així podrien comparar les versions. Com més acompanyants, més retrats! L’ideal seria que després poguessin penjar els retrats en un mural (i a Instagram amb una etiqueta) per poder veure tots els retrats de la mateixa persona junts i admirar les diferències.

Informació general sobre Barcelona Dibuixa: https://www.barcelona.cat/barcelonadibuixa/

educacio [at] macba [dot] cat
Tel. 93 412 14 13