al

Ruta de autor i el MACBA surten del museu amb aquest itinerari que reflexiona sobre les fortunes amassades a Amèrica i la inversió d’aquest capital en la transformació de Barcelona. Un recorregut que resignifica la participació dels indians en el repartiment colonial per atendre els relats de pillatges i el seu nexe amb els sectors ferroviari, navilier, financer i immobiliari en aquesta banda de l’Atlàntic.

Es tracta d’un itinerari que propicia una experiència descolonial dialogant amb l’entramat urbà i el palimpsest de sucre, cafè, aiguardent, tabac..., que compon algunes trames de Barcelona.

Ruta de autor
«Definim Ruta de autor com una iniciativa que fa traçats independents i crea itineraris propis. Investiguem i activem els recorreguts partint de la nostra experiència i de la revisió de les temàtiques extraterritorials pròpies dels desplaçaments. El denominador comú que ens defineix és la investigació del context i els trànsits que alimenten allò que mirem. Evoquem referents diversos per activar la percepció i el coneixement del passejant.»
www.rutadeautor.com

Barcelona (des)colonial

Programa

DEL 27 AL 30 DE NOVEMBRE DE 2014
Seu Territori. Activitat gratuïta. Amb inscripció prèvia. 20 places.

SORTIDES
1. Dijous 27 de novembre
Horari: de 16 a 17.30 h
Punt de trobada: plaça Antonio López
Punt de tancament: c/Portaferrissa, núm. 1 (Palau Moja)

2. Dissabte 29 de novembre
Horari: de 12 a 14 h
Punt de trobada: Porxos d’en Xifré
Punt de tancament: La Rambla, núm. 109 (Hotel 1898)

3. Diumenge 30 de novembre
Horari: de 16 a 18 h
Punt de trobada: Porxos d’en Xifré
Punt de tancament: La Rambla, núm. 109 (Hotel 1898)

L’equip de Ruta de autor el formem:
Aymara Arreaza R. és llicenciada en Lletres per la Universitat Catòlica Andrés Bello (Veneçuela) i magister en Comunicació i crítica d’art de la Universitat de Girona. Ha exercit la docència en postgraus i la crítica d’art per a diversos mitjans de comunicació, entre els quals figuren «Cultura(s)» de La Vanguardia, «Papel literario» d’El Nacional i A*desk. Compagina la seva feina amb la direcció de Ruta de autor. Actualment col·labora amb el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) amb la creació i execució de la ruta «Barcelona i els indians. Inversió d’ultramar i canvi urbà (1835-1916)». També s’ocupa de
www.ciudadsincine.com

Lorena Bou Linhares és llicenciada en Filologia hispànica per la UAB i magister en Literatura comparada per la UPF i en Edició per la UAB. Ha treballat en l’àrea editorial en grups com Penguin Random House i segells com Los Libros del Lince, entre d’altres. Compagina aquesta activitat amb la coordinació de Ruta de autor. Actualment col·labora amb el Museu d’Història de Barcelona (MUHBA) en la creació i execució de la ruta «Barcelona i els indians. Inversió d’ultramar i canvi urbà (1835-1916)».


Continguts relacionats

Activitats

Àudios

Barcelona (des)colonial. Possessions d’ultramar i canvi urbà (1835-1898)
AL CARRER. Audioruta per la Barcelona underground dels anys 70
24.08.2010