Michael Roberson es una icona del Ballroom, teòleg queer y activista per la salut pública a la ciutat de Nova York. Aquesta masterclass parteix de la seva experiència en el Ballroom de Nova York i ens ofereix una història abreujada de la resitència de les comunitats queer i seropositives en la cultura afroamericana. A partir dels discursos i les pràctiques radicals dels feminismes afroamericans i de la teologia de l’alliberament negre, analitzarem col·lectivament les tècniques corporals i les estratègies perfomatives que permeten a la cultura House / Ballroom, originada al Harlem de Nova York, enfrontar-se a la crisi de la sida i desmuntar les configuracions opressives que sorgeixen en la intersecció entre el racisme, el sexisme, la pobresa i altres formes de discriminació.

La participació de Michael Roberson és el resultat de la seva col·laboració amb el projecte expositiu Un museu del gest de Sabel Gavaldon, presentat en el marc de BCN Producció 2013, a la Capella de l’Antic Hospital de la Santa Creu, del 27 de novembre de 2013 al 19 de gener de 2014.

Participant

Sabel Gavaldon
Amb la col·laboració de:
La Capella
The Lisbon Consortium
Michael Roberson

Programa

5 DE DESEMBRE, DE 19 A 21 h

Michael Roberson Garçon
Capella MACBA
Gratuït
Fins que es completi l'aforament

Coproducció entre Museu oral de la revolució (PEI- MACBA) i Un museu del gest (Sabel Gavaldon, La Capella de l’Antic Hospital de la Santa Creu (ICUB)

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 33 58
pei [at] macba [dot] cat