al

El coreògraf Pere Faura ens proposa transformar la sala d’exposicions en una sala de ball. Com podem ballar dins d’un museu? Com n’observem l’arquitectura, o les obres d’art, i deixem que el seu impacte esdevingui moviment? És possible imaginar una de les peces de l’exposició com la nostra parella de ball? Quina música ens agradaria que sonés per fer ballar aquesta exposició? Preguntes com aquestes ens serviran per experimentar el museu no des de la perspectiva habitual del silenci i el «no toqueu», sinó des d’una vivència més física i lúdica: el redescobrirem com una nova font d’imaginaris per poder ballar.

Taller a càrrec de Pere Faura

Després d’una llarga formació en música, teatre i dansa, Pere Faura (Barcelona, 1980) s’instal·la a Amsterdam i es gradua a la School for New Dance Development el 2006 i a l’Amsterdam Master of Choreography el 2011. Aquell mateix any torna a Barcelona, on continua desenvolupant el seu treball en diversos centres de creació de la ciutat.

El treball coreogràfic de Pere Faura es caracteritza per l’apropiació d’elements de la cultura pop, com l’estriptis, la disco o els musicals, remesclats en una coreografia multidisciplinària que incorpora tots els elements de l’engranatge teatral. A part, també ha desenvolupat una tasca de curadoria i disseny de contextos per a l’exhibició artística, primer, a través de la plataforma CRIM (Creadors Independents en Moviment) i el col·lectiu ARTAS (ARTistes ASSociats a La Poderosa) i, actualment, com a membre fundador de G.R.U.A (Grup de Recerca d’Universos Artístics).

Cada cap de setmana, el programa En família convida petits i grans a acostar-se al museu i compartir tallers amb artistes que, a través del cos, la veu, el traç, la paraula i el so, ens proposen altres maneres de fer, mirar, escoltar o pensar.
Entenem aquests tallers com a espais de creació i d'exploració sensorial col·lectiva, on es desdibuixen i es redefineixen les lògiques habituals entre tots els participants, on tant els nens com els adults proposen i fan; un espai i un temps compartits per activar la imaginació i obrir la porta a l’inesperat.


Programa

DIUMENGES 4, 11, 18 I 25 DE MARÇ, 12 h

macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68