A partir de gener de 2023

En aquesta experiència al voltant de l’exposició Col·lecció MACBA. Preludi. Intenció poètica volem assajar, juntament amb l’alumnat i el professorat, totes aquelles maneres d’entrar, sortir, passejar, observar… l’exposició. Un assaig obert on especularem plegades sobre les múltiples maneres de relacionar-nos amb les obres i amb les diverses capes narratives que desplega.

Aquesta presentació de la Col·lecció defuig el relat cronològic i s’obre a múltiples lectures, vivències i recorreguts. Per aquest motiu, a la proposta educativa desenvolupada amb Júlia Barbany, Estel Boada, Juan David Galindo, Violeta Ospina i Alba Rihe, artistes que venen del món de la performance, de les pràctiques d’escolta i sonores i de les arts en viu, ens proposem jugar des d’aquesta intenció clara d’obertura i de revisar la nostra relació amb els codis del llenguatge, de la història, del so i de la norma. A càrrec de Júlia Barbany, Estel Boada, Juan David Galindo, Violeta Ospina, Alba Rihe, artistes.

En aquest assaig obert i permanent de l’activitat, activarem pràctiques i accions a dins de les sales a partir d’experiments al voltant de la percepció del temps lineal i de l’espai, de la presa de decisions col·lectives, de pràctiques narratives especulatives, biogràfiques i incompletes, de pensar amb el cos i amb la modulació de la veu i la paraula. Trencarem la idea del que podem esperar d’una visita a un museu per tal que el contingut estigui impregnat en tota l’experiència en el gest i en el cos; en el recorregut i la vivència; davant les obres i en els passadissos; en la conversa i la veu: en la grafia i en el joc.

Per finalitzar la proposta, també provarem com representar gràficament el que ens ha passat per seguir explicant-nos i jugant amb la percepció dels fets i de les coses. Perquè hi hagi la possibilitat de seguir assajant a les aules o en qualsevol lloc.

Informació pràctica:
  • Dates: curs escolar
  • Dirigit a: primària de 3r a 6è, educació especial i grups amb diversitat funcional
  • Horari: els dilluns i els dimecres, a les 10:30 h
  • Durada: 2 hores
  • Preu per grup/classe: 80 €
Gràcies a la col·laboració de
EduCaixa logo
Alumnat dibuixant en paper estirats a terra i amb el ulls tapats

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de educacio [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 412 14 13.


Exposició