al

A través d'un recorregut articulat de manera cronològica, aquesta visita transita per un conjunt d'obres icòniques del fons del museu que testimonien les tensions que hi ha hagut al llarg de la història de l'art contemporani en relació amb diversos contextos culturals, socials i polítics.

Art i conflicte aborda la Col·lecció a través d’un recorregut fixat per diverses obres de les imatges polítiques en l’era de la cultura de masses. La primera part està vinculada a la memòria «no central» de la ciutat de Barcelona i al seu posicionament en la trama discursiva europea de la modernitat, però també a la lluita d’imatges en la propaganda durant la Guerra Civil espanyola, l’agitació gràfica del Maig del 68 i l’explosió global de la llibertat d’expressió en relació amb un context espanyol encara sota la censura franquista. Explorarem les lluites feministes a la dècada dels setanta, la crisi de la sida en els noranta i el seu impacte en l’art, o l’aparició, amb la postmodernitat, de narratives alternatives múltiples i simultànies.

La radicalitat de l’art entesa des de l’estètica relacional, els feminismes, la força de la imatge en l’espai públic, el pensament crític al servei de la creació i el pas a la contemporaneïtat són alguns dels recorreguts conceptuals d’una visita en què s’estableixen punts de connexió amb els currículums de secundària i batxillerat.

Amb el suport de:
EduCaixa logo
Guerrilla Girls (Grup d'artistes) "Do Women Have To Be Naked To Get into the Met. Museum?", s.d.

Programa

DEL 8 D'OCTUBRE DE 2018 AL 21 DE JUNY DE 2019
Horari:
de dilluns a divendres(excepte els dimarts) matins, a les 10 h o a les 12 h
Durada de l'activitat: 1 hora i 30 minuts
Preu per grup/classe: 80 €
Activitat per a secundària i batxillerat
Informació i reserves a educacio [at] macba [dot] cat o bé al tel. 93 412 14 13.