al

Adreçat a professorat de secundària i batxillerat

Art contemporani. Nivell zero està plantejat com un curs d'iniciació que té per objectiu proporcionar unes nocions bàsiques entorn de les pràctiques contemporànies per tal d'examinar els nous llenguatges artístics des d'una mirada oberta i flexible.

La dinàmica del curs combinarà sessions teòriques amb sessions d'observació i anàlisi directa d'obres en el marc d'alguns equipaments culturals. També es facilitarà informació sobre el treball d'alguns artistes contemporanis que formen part de la Col·lecció MACBA, i es potenciarà la lectura des de les fonts d'origen com a recurs fonamental per a una anàlisi crítica. Les diverses perspectives d'aproximació a l'art contemporani permetran iniciar processos de diàleg i explorar els conceptes claus que es posin en relleu en la reflexió col·lectiva.

Cursos impartits per David Pablo.

Tots els cursos estan reconeguts pel "departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya" com a activitat de formació permanent.

Activitat en el marc de col·laboracions entre membres de Xarxaprod
Xarxaprod
Art contemporani. Nivell zero

Programa

DEL 10 DE FEBRER AL 12 DE MARÇ
Lloc:
Sales d’exposicions de Can Palauet (C. d’en Palau, 32 08301 Mataró)
- 10 i 17 de febrer; 2 i 9 de març, de 18 a 21 h. Lloc: Can Palauet
- 12 de març, d'11 a 14 h. Lloc: MACBA

Preu: 25 euros
Total: 15 hores

David Pablo, formador del curs, és llicenciat en Història de l’Art per la Universitat Autònoma de Barcelona i màster en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic amb la tesina L’hora blava. La poètica nocturna i crepuscular a l’entorn del Modernisme (2011).Especialista en decadentisme de finals del segle XIX i art contemporani, la seva trajectòria professional s’ha focalitzat des de l'any 2008 en l’àmbit de la pedagogia de l’art conceptualitzant i implementant projectes educatius, visites guiades i workshops a museus i institucions culturals de Barcelona dirigits a un ampli ventall de públic, tant escolar com adult. Actualment compagina la seva activitat impartint cursos de formació continuada per professorat al MACBA amb col·laboracions a altres institucions com el Museu Nacional d’Art de Catalunya o el Col·legi Oficial d’Infermeria de Barcelona, on imparteix cursos d’art i programes de visites culturals adreçats a gent gran.

Telèfon d'atenció per a grups i programes educatius 93 412 14 13
educacio [at] macba [dot] cat


Continguts relacionats

Imatges

Art contemporani. Nivell zero

Àudios

Son[i]a #101. Tonina Cerdà
15.04.2010