Els dimarts 8, 15, 22 i 29 de novembre i el dimarts 13 de desembre de 2022

Per segon any consecutiu, creem aquest espai d’intercanvi, acció i pensament que vol propiciar un temps pausat per pensar en la pràctica educativa des del cos. En un temps en què les formes d’entrar en relació es diversifiquen, s’ha fet més evident la necessitat d’obrir espais per a la pràctica, la lectura i la conversa, per teixir les certeses i els interrogants en les maneres d’estar presents dins l’aula. No pensem en el cos únicament vinculat a una forma d’expressió artística, sinó també en el cos social de mestres, educadors i alumnat: una amalgama de gestos, temps, sabers i espais encarnats i viscuts que volem activar i compartir per rastrejar les experiències pròpies en els contextos educatius.

A càrrec d’Itxaso Corral, artista performativa, investigadora i educadora, i Jorge Horno, artista plàstic, coreògraf i educador.

Informació pràctica:

 • Dates: els dimarts 8, 15, 22 i 29 de novembre i el dimarts 13 de desembre del 2022
 • Dirigit a: professorat
 • Horari: de 18:00 a 19:30 h
 • Preu: gratuït, amb inscripció prèvia

Tota acció educativa ressona i vibra en figures singulars i concretes. Amb aquesta certesa, l’exploració iniciada el curs anterior ens va posar en relació i va crear un espai d’experimentació obert i confortable on l’exploració sobre la presència va ser el camp gravitatori. Junts, mitjançant la veu, la paraula, el traç, el moviment o l’espai, vam atendre i invocar la pell, els ulls, les fàscies, el reg sanguini, la cavitat bucal i les mans. Un grup on la fisiologia, la poesia i l’experiència docent convergien en el mateix esdevenir de la pràctica. Aquest grup de treball parteix de l’acompanyament de dos artistes vinculats a les arts del moviment i l’educació, i està obert a les derives dels integrants del grup.

   Amb el mecenatge educatiu de
   Fundació Banco Santander
   Imatge del grup de treball Ara que encara tenim cos... Professors estirats al terra

   Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de educacio [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 412 14 13.