Aquí comença la nostra història dóna la paraula als artistes que pertanyen a la Col·lecció MACBA per reflexionar, juntament amb els teòrics, crítics o comissaris amb qui han col·laborat, sobre el seu treball actual i la seva experiència en les pràctiques de l’art des de finals dels setanta fins a principis dels noranta, àmbit de l’actual presentació de la Col·lecció. En aquell període van sorgir noves pràctiques i sensibilitats estètiques que van connectar la dimensió política amb la corporal, els processos populars de tradició secular amb les narracions autobiogràfiques, la recerca de l’altre amb la investigació sobre el patrimoni autòcton.

Eulàlia Valldosera (Vilafranca del Penedès, 1963) ha centrat el seu treball conceptual al voltant del cos i la representació pròpia, però també al voltant de la percepció humana. Les seves peces híbrides (performance, fotografia i textualitat) se serveixen de llums, ombres, miralls i projeccions múltiples en una investigació visual sobre el gènere, l’espai domèstic i els arquetips de la feminitat. Des dels anys noranta, la llum és un element fonamental del seu treball. Paral·lelament, utilitza la fotografia i el vídeo en obres que revisen la relació de l’espectador amb els objectes i les persones. L’aportació de Valldosera al llenguatge de l’escultura contemporània l’ha convertit en una de les artistes catalanes conceptuals amb més projecció internacional. Més informació a: Eulalia Valldosera

Nuria Enguita Mayo (Madrid, 1967) és editora i curadora. Llicenciada en Història i Teoria de l’Art per la Universidad Autónoma de Madrid. Editora de la revista Concreta i coeditora d’Afterall Journal entre 2008 i 2014. Cocuradora de la 31 Biennal de São Paulo, 2014. Entre 2000 i 2013 ha estat membre de l’equip de direcció del programa arteypensamiento de la Universidad Internacional de Andalucía (UNIA). Des de juny de 1998 fins a setembre de 2008 va ser responsable de projectes de la Fundació Antoni Tàpies de Barcelona. Va ser comissària de Manifesta 4 el 2002 i de l’Encuentro Internacional de Medellín el 2011.
Eulàlia Valldosera "Envasos: el culte a la mare", 1996

Programa

DIMARTS 10 DE MARÇ DE 2015, DE 19 A 21H
Lloc: Auditori Meier
Amics del MACBA
amics [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 58

Continguts relacionats

Àudios

Aquí comença la nostra història: Eulàlia Valldosera i Nuria Enguita Mayo