Activitat posposada fins a nou avís

Activitat adreçada a centres i entitats socials de persones amb discapacitat intel·lectual.

Proposem un taller a la cuina del MACBA. No per aprendre a cuinar, sinó més aviat per experimentar què pot créixer col·lectivament entre els fogons. Fins i tot si partim de tres ingredients molt simples, es poden barrejar i activar innombrables elements: sabers, experiències biogràfiques, emocions i relacions socials.
Pastant amb el cos i amb la paraula, una manera ben quotidiana de tenir cura dels altres es posa sobre la taula: elaborar l’aliment com una manera de cuidar i donar afecte als altres (humans i no humans) i a un mateix, a partir dels materials, els elements simbòlics i els afectes. Però una cura més global, tot i que menys arrelada en la cuina, es posa també en joc: els aliments contenen una relació complexa amb el territori, amb uns treballadors que els produeixen i amb uns determinats modes de producció. La crisi ecològica i alimentària actual és una oportunitat per reinventar la nostra relació amb els aliments, amb l’entorn i amb aquells que ens els proporcionen. A més a més, la cuina està travessada per unes rutines que tradicionalment determinen qui cuina i qui menja, qui serveix i qui és servit, qui ensenya i qui aprèn, i tot això pot ser també capgirat per trobar noves maneres d’estar plegats.

Aquest taller proposa una senzilla pràctica de cuina amb persones amb discapacitat intel·lectual. L’objectiu és generar una dinàmica en què es puguin traçar experiències personals en el context del menjar, les relacions de grup i les cures, així com reflexionar sobre aspectes socials i ambientals en un entorn pròxim i quotidià, sempre amb un lloc a taula per als inesperats.

Taller a càrrec de Juan David Galindo (Bogotà, 1992), graduat en Belles Arts i Disseny per l’Escola Massana. Ha cursat el Programa d’Estudis Independents del MACBA.

.

Programa

DEL 28 D'0CTUBRE A JUNIO DE 2020, els dilluns a las 11 h (Activitat posposada fins a nou avís)
Durada de l'activitat: 2 h 30 min
Preu: 3 € per persona (acompanyants gratuït).
Places disponibles: grups de màxim 20 persones.

Activitat adreçada a centres i entitats socials de persones amb discapacitat intel·lectual.

educacio [at] macba [dot] cat
Tel. 93 412 14 13