Dijous 9 de juliol de 2020

Al MACBA ens afegim a la programació del Festival GREC acollint dues propostes performatives, i també dos espectacles de dansa reprogramats després de la suspensió del Dansa Quinzena Metropolitana.  

*Els dos espectacles es duran a terme a la Capella MACBA seguint les condicions fixades per les autoritats sanitàries. En el cas de l'espectacle del Dutor de PalolSortir de l'armari, també hi haurà la possibilitat d'assistir a la retransmisió online a través de zoom.

Dutor de Palol "Sortir de l'armari"

Programa

Dijous 9 de juliol de 2020

 

20:00h

Amaranta Velarde: Aparicions sonores

Durada de l'espectacle: 30 min 

Heu sentit mai a parlar de la sinestèsia? És una associació poc corrent dels sentits que fa que, per exemple, una persona pensi en un color quan sent una nota determinada. Partint d'aquest concepte, Aparicions Sonores investiga les possibles dimensions coreogràfiques i plàstiques del so i el cos, atorgant forma i plasticitat al so i sonoritzant el cos, l'espai i els objectes. La línia de percepció entre allò que es genera i com es produeix està en constant deriva i fluctuació, deixant un camp sensorial obert que permet generar diferents associacions i significats. 

És la proposta escènica d'una coreògrafa i ballarina graduada el 2004 a CODARTS, Universitat de Dansa de Rotterdam, als Països Baixos. A Holanda, Bèlgica i Espanya, ha treballat amb artistes com ara Bruno Listopad, Ola Maciejewska, Cris Blanco i el Conde de Torrefiel. Viu a Barcelona des del 2011, on va formar part del col·lectiu ARTAS de La Poderosa (2013-2016). Ha signat peces coreogràfiques com Lo Natural, Hacia una estética de la buena voluntad i Mix-en-scene. 

Una coproducció del Centro de Danza Canal, La Caldera i l'Antic Teatre  
Amb el suport de Laboral Centro de Arte y Creación Industrial  
Concepte, direcció i interpretació: Amaranta Velarde 
Disseny i concepte sonor: Amaranta Velarde en col·laboració amb Juan  Cristóbal Saavedra 
Disseny de la il·luminació: Dani Miracle 
Mirada externa: Cris Blanco 

 
21:00h

Dutor de Palol: Sortir de l'armari

Durada de l'espectacle: 75 min 
Retransmisió online a través de zoom i final en directe a La Capella.

Dos artistes a cavall entre les arts del moviment i la performance ens porta de passeig per la seva Barcelona, passant pels llocs on es van conèixer, on van follar, on van créixer i on es van enamorar. El tour on line travessa la Barcelona turística, la ciutat oculta i els  llocs importants en la història del col·lectiu LGTBIQ+. S'apropen a  l’Ocaña, a Genet i a Pepe Espaliú. Una sortida del l’armari en tota regla en la que parlen sobre temes fonamentals en el seu dia a dia com el VIH, les seves disidències  i altres formes d’estimar i de cuidar-se. 

En Guillem vivia a Amsterdam i en Jorge a Madrid quan es van conèixer a Barcelona i treballen plegats des del 2008. Han signat creacions escèniques com Y por qué John Cage? (2011), #Losmicrófonos (2013), l'òpera Grand Applause (2016) o les peces Lo pequeño (2018) i Lo mínimo (2019), totes dues amb Cris Blanco. L'any 2014 van obtenir el premi FAD Sebastià Gasch de les Arts Parateatrals Aplaudiment a la creació emergent. 

Creació i interpretació: Jorge Dutor, Guillem Mont de Palol 
Disseny del so: Carlos Parra  
Assessora de so: Esther Marquina 
Directora de càmera: Claudia Mallart 
Assistència tècnica: Julian D’Avino 
Ajudantia de direcció: Léa Binta Dancoing 


ENTRADES

1. Entrada per assistir a la retransmissió online (via Zoom) de l'espectacle de Dutor de Palol "Sortir de l'armari"  (21h). 30 minuts abans de l’inici de l’activitat s'enviarà l’enllaç. Places exhaurides

2. Entrada per assistir presencialment als espectacles d'Amaranta Velarde (20h) i Dutor de Palol (21h): Places exhaurides

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat