Jokkoo és un col·lectiu de Barcelona que neix de la necessitat de donar cabuda a propostes musicals i culturals des de i cap a una perspectiva afro, així com de la manca de representació, en l’àmbit nacional, de les noves narratives musicals procedents d’Àfrica i la seva diàspora. La marginació de determinats sons més enllà de les seves fronteres és un fet que no s’esdevé de la mateixa manera en tots els territoris. Conscients d’això, els membres de Jokkoo treballen amb la idea de buscar espais on poder difondre i donar protagonisme a aquelles músiques que, per diferents raons, no acaben d’arribar a moltes oïdes tan fàcilment com d’altres.

Amb motiu de l’exposició Territoris indefinits. Perspectives sobre el llegat colonial, Jokkoo proposa un programa en què diverses identitats de diferents arrels africanes expressaran la seva visió i les seves inquietuds per mitjà de la seva creativitat musical, des d’una mirada pròpia i un llenguatge personal.

Dissabte MACBA gratuït gràcies a Uniqlo:
Sábados MACBA
Uniqlo
Foto: David M. Romero

Programa

28 DE SETEMBRE DE 2019
Lloc: Capella MACBA
Preu: Gratuït

21-21.40 h Doctor Mackandal (live). Ken Province, artista multidisciplinari d’ascendència haitiana conegut com a Doctor Mackandal, proposa un projecte a base de sons que giren al voltant del món africà. Fa servir samples, loops, distorsions i imatges com a llenguatge lliure per explicar històries a través de l’experimentació i la creativitat.

21.40-22.20 h Mbodj. Maguette Dieng (Mbodj) oferirà un set des del qual reflexionarà sobre diverses temàtiques relacionades amb el neocolonialisme i el control polític i econòmic que els països occidentals continuen exercint sobre Àfrica.

22.20-23.20 h Ibaaku (live). Imprescindible quan es parla d’afrofuturisme contemporani, Ibaaku és un multiinstrumentista i visionari senegalès que es qualifica a si mateix d’alienígena, com queda palès en les seves actuacions. A través del seu particular llenguatge, tant sonor com visual, abdueix i transporta el públic al seu propi univers, ple de referències futuristes que parteixen d’una clara identitat africana.

► 23.20-24 h Baba Sy, d’origen senegalès i cofundador del col·lectiu Jokkoo, oferirà una sessió de DJ per acostar-nos als artistes més actuals i avantguardistes de l’escena africana.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68