El treball de Costa Monteiro se situa entre les arts visuals, la poesia visual i el so. Les seves instal·lacions i peces sonores, totes de caràcter low-fi, comparteixen l’interès pels processos inestables, les matèries primeres i els gestos. La manipulació d’objectes com a instruments o d’instruments com a objectes els confereix un marcat accent fenomenològic.

En aquest cas, Hèlix ens portarà al cor d'un dispositiu de construcció sonora on la inestabilitat, les incidències o fins i tot l'entropia son part del mateix procés de creació.

Alfredo Costa Monteiro estudia escultura i instal·lació a l’escola de Belles Arts de París amb Christian Boltanski. El 1992 s’instal·la a Barcelona. Ha estat membre del col·lectiu per l’art contemporani Espai 22a (1998-2006) i del col·lectiu d’improvisació IBA (2001-2006). En l’àmbit de la poesia sonora, presenta peces poliglotes i de soroll (en portuguès, francès i castellà), en les quals el so estableix semàntiques diferents. Entre els seus projectes en curs destaquen Cremaster (amb Ferran Fages), I treni inerti (amb Ruth Barberán), Atolón (amb Ferran Fages i Ruth Barberán), Astero (amb Juan Matos Capote), 300 Basses (amb Jonas Kocher i Luca Venitucci) i duos amb Pascal Battus, Tim Olive i Michel Doneda.

Més informació:
http://www.costamonteiro.net/.

Patrocinador principal d'activitats:
Estrella Damm
Alfredo Costa Monteiro

Programa

DISSABTE 20 DE FEBRER DE 2016, 19 H
Lloc: Atri del MACBA.
Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68

Continguts relacionats

Vídeos

Se suposa que els objectes tenen el caràcter objectiu dels productes industrials. No pretenen representar res més que allò que són. La categorització prèvia de les arts ja no existeix.
Charlotte Posenenske