Conferència - concert a càrrec d'Alex Waterman

Membre fundador de Plus Minus Ensemble, músic i comissari, Alex Waterman ha centrat part del seu treball a observar com la notació gràfica i la seva execució qüestionen el procés social, l'autoria, l'autoritat i l'acció i la creació col·lectives.

Agape va ser una exposició que va reunir poetes, filòsofs, escriptors, compositors i músics per tractar el paper de la lectura com a acte social. Mentre que escriure expressa un espai en oposició al temps, la lectura se situa entre l'espai de l'escriptura i la paraula viva. La transcripció i la interpretació col·lectiva posteriors serveixen per reforçar l'acció participativa en qualsevol societat democràtica.

Agape sense el seu accent al final es refereix també a la paraula anglesa agape, que significa «bocabadat», com la boca que es bada per començar a parlar. Aquest doble sentit és significatiu, perquè el diàleg, la discussió i la veu que s'aixeca contra les injustícies i els abusos de règims polítics, la que parla contra les tiranies i la guerra, és igual d'important que la que parla de la presència de l'art, la música i la poesia en els esdeveniments mundials.

«La conferència també cobrirà la sèrie d'escrits, obres, instal·lacions, exposicions i actuacions que hi ha hagut a Nova York durant l'últim any i mig. La ressonància d'aquest treball tant dins com fora del món de la música ha creat llaços d'unió i—en el mateix sentit de la paraula agape—, ha fet aflorar un sentiment de companyonia i de comunitat». Alex Waterman

Amb el suport de:
Maumau

Programa

Dimecres 1 d'octubre

19.30 h: Conferència

21 h: Concert

Ruth Barberan, trompeta, etc.
Tom Chant, saxo
Alfredo Costa Monteiro, acordió, etc.
Marc Egea, hurdy-gurdy
Ferran Fages, guitarra
Barbara Held, flauta
Angel Pereira, percussió
Alex Waterman, cello
Christopher Williams, baix
Robert Ashley, Trio I de Trios WHITE ON WHITE (1963)
http://www.robertashley.org

Tim Parkinson, two cardboard boxes (2003)
http://www.untitledwebsite.com

Eugenia Balcells, Flight (1981)
Vídeo partitura que consisteix en l'observació d'un vol de coloms a través de les línies del pentagrama musical. Els ocells emprenen el vol I giren en el cel fins que aterren on van començar. Cicle senzill I complet en el qual les pujades I baixades, el ritme de les ales I les diferents configuracions són interpretades com a anotacions musicals.
http://www.eugeniabalcells.com

Christian Wolff, Madrigals (1950)
http://eamusic.dartmouth.edu/~wolff/

Marina Rosenfeld, White Lines
http://www.marinarosenfeld.com

Annea Lockwood, "Jitterbug" 2007
http://www.lovely.com/bios/lockwood.html

Lee Ranaldo, all work and no play (2003)
http://www.leeranaldo.com

Walter Marchetti, The Hunt
from Arpocrate seduto sul loto, (Madrid, February 1965)

Programes públics MACBA
tlf.93 481 46 81
programespublics [at] macba [dot] cat

Continguts relacionats

Activitats

Àudios

Agape: experimental notations, the social act of reading, and the possibility of action