Dijous 25 de maig de 2023

Inaugurem aquest cicle de cinema amb les pel·lícules Zone immigrée del Collectif Mohamed i Weekend à Nanterre del Collectif Weekend à Nanterre. Introducció a càrrec de l'artista Bouchra Khalili.

Participant

Bouchra Khalili
Captura de la pel·lícula Weekend à Nanterre del Collectif Weekend à Nanterre

Programa

19:30 h

Introducció a càrrec de Bouchra Khalili

20:00 h

Projeccions:

Zone immigrée. Collectif Mohamed, 1980, 34 min, format digital, color, França, VOSE

Una investigació sobre l’agressió a un noi per part d’un conductor d'autobús és el punt de partida d’aquesta peça documental, en què el Collectif Mohamed aborda uns quants vianants per preguntar-los sobre les causes i els efectes de certes formes de violència.

Weekend à Nanterre. Collectif Weekend à Nanterre, 1977, 90 min, format digital, b/n, França, VOSE

Aquesta pel·lícula, una de les primeres autorepresentacions fílmiques de la joventut migrant, narra un cap de setmana a Nanterre. Es tracta d’una adaptació d’una obra de teatre homònima, escrita pel mateix col·lectiu. La companyia Weekend à Nanterre es va formar l’any 1975 a Nanterre i durant més de tres anys va fer gires arreu de França. Va ser una de les primeres companyies de joves migrants, i va suposar una plataforma des de la qual podien expressar un punt de vista propi sobre la seva condició i reivindicar la seva autonomia.

Presentació en francès amb traducció simultània. Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.