Performances i accions poètiques

Les activitats sonores al voltant de l'exposició Gil J Wolman. Sóc immortal i estic viu van començar amb una audició de megapneumes de Wolman a les sales de l'exposició i continuaran amb el programa de Ràdio Web MACBA « Wolman, Lettrism, Sound Poetry and Beyond», a càrrec de Frédéric Acquaviva, que situarà la seva obra poètica dins del context de la poesia francesa dels anys cinquanta als setanta. La tercera activitat prevista és la trobada de dos lletristes francesos de la generació següent, François Poyet i Gérard-Philippe Broutin, que no solen participar en espectacles, l'artista i performer Esther Ferrer i el músic Anton Ignorant. Les actuacions es combinaran amb interludis a les fosques en què es podran escoltar espacialitzacions d'algunes peces de poesia lletrista. After Wolman serà també el primer dels concerts del Dispositiu LEM de tardor.

Comissaris: Frédéric Acquaviva i Eduard Escoffet. En col·laboració amb Gràcia Territori Sonor


Programa

Divendres 15 d'octubre a les 21 h

Gil J Wolman, Wolman et ses Callas (ca. 1963)

Gérard-Philippe Broutin, Concerto pour une bouche et quatre membres (1976)
(realització sonora: Frédéric Acquaviva, 2009)

François Dufrêne, Paix en Algérie (1958)

Anton Ignorant, Enter Wolman: the noVIP series @ BCN

Maurice Lemaître, Démos (ca. 1963)

Esther Ferrer, El arte de la performance: teoría y práctica (2010) (anul·lada per un problema de salut)

Isidore Isou, Symphonie Juvenal (2001-2004) (extracte)
(orquestració i realització sonora: Frédéric Acquaviva, 2004)

François Poyet, Idiosyncrasie (2010)

-
Participants

Gérard-Philippe Broutin (Saint-Cloud, 1948) és un artista lletrista que des del 1968 ha participat a la major part de les exposicions i manifestacions del grup. Poeta i músic, és autor de nombroses peces a base de fonemes i sons. Ha editat també algunes obres d’Isidore Isou.

Anton Ignorant (Murcia, 1957), músic i performer autodidacta, resideix actualment a Buenos Aires. Des de l'any 2000 es dedica exclusivament a les actuacions en directe, movent-se lliurement entre la música popular, l'art sonor i la perfomance. Darrerament ha començat a interessar-se per la dansa contemporània.

Esther Ferrer (Sant Sebastià, 1937) és una artista i performer afincada a París. Entre el 1961 i el 1968 va començar les seves activitats a l'Associació Artística de Guipúscoa a Sant Sebastià. El 1968 va crear amb el pintor José Antonio Sistiaga el “Taller de libre expresión” a Sant Sebastià i una escola experimental a Elorrio, Biscaia. A partir de 1967 es va integrar al grup Zaj, que havia estat creat a Madrid el 1964 per Ramón Barce, Juan Hidalgo i Walter Marchetti.

François Poyet (Courbevoie, 1948), artista lletrista, ha participat en exposicions del grup des del 1966. La seva activitat artística abasta la pintura, escultura, fotografia, cinema, jocs de paraules, novel·la, teatre i performances, sempre sota la inspiració d’Isidore Isou.

Programes públics MACBA
Tel. 93 481 46 81
programespublics [at] macba [dot] cat

Exposició


Continguts relacionats

Activitats

Àudios

Son[i]a #105. Bartomeu Marí sobre "Gil J Wolman. Sóc immortal i estic viu"
10.06.2010
WOLMAN, LETTRISM, SOUND POETRY AND BEYOND.
17.09.2010