Els dimecres, del 5 d’octubre al 21 de desembre de 2022 (excepte el 12 d’octubre i el 7 de desembre)

Afectes secundaris és una trobada setmanal en la qual un grup de persones grans visitaran el MACBA, on descobriran, experimentaran, es faran mil i una preguntes que no han de dur necessàriament a entendre-hi res, allargaran el temps i escurçaran distàncies: entre diversos punts de la ciutat, entre formes d’art, entre generacions, entre opinions, entre records, entre emocions, entre solituds acompanyades.

En els últims temps, és habitual preguntar-se si l’art pot tenir efectes beneficiosos per a la salut de les persones. La pregunta queda oberta. El que és segur, però, és que visitar un museu d’art contemporani pot tenir importants efectes secundaris. Alguns de ben curiosos. Per exemple, agitació de la imaginació, afectacions en la visió (percepció d’objectes estranys i en llocs insospitats), alteracions en la conducta (xiuxiuejar paraules a un cub de metacrilat), increment de la curiositat, assoliment d’estats de relaxació o, cosa encara més estranya, moltes ganes de tornar a un museu d’art contemporani.

Aquesta activitat sorgeix en el marc del programa Art Gran, impulsat per l’Agència de Salut Pública de Barcelona, un projecte pilot de recerca i intervenció sobre art, salut i persones grans en situació de solitud.

A càrrec de Guillem Martí.

Participant

Guillem Martí
En col·laboració amb
Agència catalana de la salut
Imatge d'un grup de gent gran al voltant d'una obra, a les sales del museu.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.