Dimecres 12 d'abril de 2023 

Achille Mbembe ens parlarà sobre el concepte de comunitat terrenal en relació amb totes les formes de lluita que avui s’alcen contra el llegat de la modernitat colonial.

A partir de la pregunta Preguntar-se On són els oasis? de la que parteix la novena edició del PEI, aquest seminari es proposa explorar diverses configuracions emancipatòries d’espai-temps en la intersecció del pensament i de la pràctica descolonial.

El Programa d'Estudis Independents (PEI) és un programa d’estudis que té la voluntat de compartir i difondre part dels seus continguts mitjançant la programació de PEI Obert i del projecte La Colonie nomade, i amb l’oferta puntual de places en determinats cursos lectius.

Amb el suport de
EU co founded logo - L'Internationale - 2023
Logos de Acción Cultural Española y del programa para la Internacionalización de laCuñtura Española
Imatge de campanya del seminari del primer dia On són els oasis?

Programa

18:00 h

Presentació a càrrec d'Elvira Dyangani Ose

18:30 h

Achille Mbembe, Our Earthly Community (Nuestra comunidad terrestre)

En una època en què la instrumentalitat de la raó es porta a terme per mitjà de màquines d’informació i tecnologies de càlcul, és necessari preguntar-se què en queda, del subjecte humà; com aquestes tecnologies estan redefinint els valors del que és calculable i del que és incalculable, de què es jutja digne i què es jutja sense valor, i, per tant, prescindible. Si podem convertir aquestes tecnologies en instruments d’alliberament, ¿serem capaços d’inventar diferents maneres de mesurar que obrin la possibilitat d’una estètica diferent, una política alternativa d’habitar, de reparar i compartir la Terra?

  • L'activitat és presencial a l'Auditori Meier del MACBA i en anglès amb traducció simultània al castellà. L'accés a l'Auditori Meier per persones amb mobilitat reduïda a través de l'edifici Meier (recepció del museu).
  • També es pot seguir l'activitat en directe des de la pàgina web del museu i al canal de YouTube.
  • La inscripció a sessions individuals només es pot fer al museu, abans de l'inici de l'activitat, i estarà subjecta a disponibilitat de places.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de pei [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 79 05.