al

L’amateur és una persona que estima el que fa, o més aviat que fa el que estima sense la pretensió d’obtenir-ne cap benefici econòmic o cap altra mena de rèdit. En un món assetjat per la productivitat i per l’escassetat del temps, l’amateur esdevé una figura que es resisteix a aquestes lògiques de vida. Les associacions d’aficionats, d’altra banda, generen espais de convivialitat a partir de l’afinitat d’interessos, sovint relacionats amb el desenvolupament de les arts, ja sigui la pintura, les anomenades arts decoratives, el teatre o el cant. Amb la voluntat de generar vincles amb aquestes agrupacions d’aficionats i intercanviar-hi sabers i pràctiques, el MACBA inicia un programa centrat en el desenvolupament d’accions amb grups amateur.

La primera, dirigida pels artistes Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol, està relacionada amb el projecte Poesia Brossa i es titula Accions per a un cor. La intenció dels artistes és treballar a partir de textos del poeta amb un grup coral que es crearà específicament per a l’ocasió. Accions per a un cor es planteja com un joc d’anada i tornada entre el caràcter popular i l’espectacular, el que és quotidià i el que és eventual, partint de l’obra de Brossa i jugant amb les eines compartides, llenguatge, so i significació. De cara a participar en aquest cor amateur experimental, els artistes fan una crida per trobar veus valentes, amb ganes de jugar i de totes les edats*, gèneres, alçades i tessitures. No és rellevant tenir experiència musical.

* A partir de 18 anys.

Els interessats a formar part del cor han de contactar directament amb els artistes. Dades de contacte a l'apartat d'inscripció.

Accions per a un cor

Programa

ASSAJOS: 11, 13, 18, 20 i 25 d’octubre, de 19 a 21 h.
Lloc: auditori Convent dels Àngels

PRESENTACIONS: 27 d’octubre, 3 i 10 de novembre, a partir de les 23 h.
Lloc: capella MACBA
Gratuït

Jorge Dutor i Guillem Mont de Palol se serveixen de l’humor com a vehicle per qüestionar les formes de producció, creació, exhibició, interacció i contaminació de la seva pràctica artística. Creuen en una certa dimensió política del seu treball i tracten d’expandir el concepte de coreografia treballant en els límits de fricció amb altres disciplines artístiques. A les seves últimes obres juguen amb el llenguatge, la semiòtica, el significant i el significat, el so, la fisicitat del so, el cos i el moviment.

Jorge Dutor va estudiar escenografia a la RESAD de Madrid, és coreògraf i performer. Guillem Mont de Palol va estudiar a la SNDO d’Amsterdam, és coreògraf, ballarí, performer i professor d’investigació de moviment, improvisació i composició. Col·laboren des de 2008 i han creat les peces Uuuhhh, yo fui un hombre lobo inventando horrores (2009), ¿Y por qué John Cage? (2011), #LOSMICRÓFONOS (2013), el projecte escènic de María Jerez DEEDLY-DUM, BA-BOOP-BE-DOOP! (2014) i Grand Applause (2016).

Els seus treballs s’han presentat en diversos contextos, tant nacionals com internacionals: La Casa Encendida, Antic Teatre, Mercat de les Flors, Festival Escena Abierta Burgos, Festival Teatracciones Burgos, AltVigo, Short Theatre Festival Roma, Festival NEO, Festival In-Presentable, Living Room Festival, 3, 2, 1 Encuentro Internacional de Nuevas Formas Escénicas, La Alhóndiga Bilbao, CA2M/Caja Negra Cubo Blanco (Móstoles), Panorama Festival-Rio de Janeiro, entre d’altres.

Programes públics
macba [at] macba [dot] cat
Tel: 93 481 33 68