D’octubre del 2020 a febrer del 2021

Els dilluns, dimecres i dijous, a les 11h

Preu per grup/classe: 80 €

Amb motiu de l’exposició Acció. Una història provisional dels 90 us proposem un exercici per experimentar i desbordar els límits tradicionals entre la visita i el taller. A través de les estratègies artístiques que ens ofereixen les obres i la seva documentació, ens aproximarem a les pràctiques que hi va haver en la dècada dels noranta en el nostre context més pròxim: són treballs que reprenen les experiències conceptuals de dècades anteriors i que en recuperen el cos. Se les va denominar art d’acció: la performance en va ser el mitjà d’expressió principal, i l’espectador passava a ser-ne un agent activador. Són peces que busquen la unió entre art i vida, la dissolució del concepte d’autoria i que s’allunyen del mercat i les dinàmiques del sistema institucional de l’art. Al mateix temps, es van erigir en espais crítics d’un determinat moment històric (quan imperava la productivitat i eficiència propis del triomfant sistema neoliberal, la insubmissió al servei militar o el terrible impacte de la pandèmia de la sida).

Es tracta d’artistes que, conscients del seu paper en la societat, es van preocupar per deixar escrita i documentada la seva pròpia història. Una història que us convidem a rellegir i activar des del nostre moment present. 
 

 

Informació pràctica: 
  • Dates: D’octubre del 2020 a febrer del 2021

  • Dirigit a: Secundària, batxillerat i cicles formatius

  • Horari: Els dilluns, dimecres i dijous, a les 11 h

  • Durada de l'activitat: 2h i 30min

  • Preu per grup/classe: 80 €

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de educacio [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 412 14 13.

Amb el suport de
EduCaixa
Acció

Exposició

M’agrada treballar amb allò que s’acostuma a dir "herència cultural", però els materials que faig servir són molt banals, com clixés, com blocs de sucre, portes, cuscús, catifes, documents oficials.
Latifa Echakhch