Dimarts, 18 de maig de 2021

Amb motiu del Dia Internacional dels Museus, presentem el Manual del MACBA, una publicació en què obres, artistes, idees, llocs i dates formen un entramat conceptual que defineix la identitat del museu. Les entrades corresponents a les obres de la col·lecció del museu les analitzen i insereixen en un context específic i unes condicions de producció determinades, i amb això van més enllà dels paradigmes de la interpretació i la representació. Els conceptes analitzats travessen la programació del museu i són fonamentals per a la construcció del MACBA com a espai crític. Amb motiu de la presentació, tindran lloc tres taules rodones en què es posa en joc la mateixa proposta del llibre, la seva conjugació de conceptes, artistes i obres. Per això hem convidat artistes i pensadores que han contribuït en la publicació i amb el seu treball i complicitat formen part indispensable del MACBA, per debatre entorn dels conceptes d’abstracció, performativitat i memòria/amnèsia, com a exemples també de la naturalesa diversa dels conceptes que articulen la publicació i que refereixen a pràctiques, maneres de fer, polítiques i poètiques.

Amb Ferran Barenblit, Tanya Barson, Pablo Martínez, Melanie Smith, Leonor Antunes, Maite Garbayo, Itziar Okariz, Dora García, Germán Labrador, María Ruido i Marcelo Expósito.

Manual 7

Programa

19.30 h. Presentació de les taules i del Manual. A càrrec de Ferran Barenblit, director; Tanya Barson, conservadora en cap del MACBA, i Pablo Martínez, cap de programes del MACBA.

19.45 h.  Abstracció. Amb Tanya Barson, conservadora en cap del MACBA, i Melanie Smith i Leonor Antunes, artistes.

20.15 h.  Performativitat. Amb Maite Garbayo, historiadora de l’art i investigadora, i Itziar Okariz i Dora García, artistes.

20.45 h.  Memòria/amnèsia. Amb Germán Labrador, professor i investigador; María Ruido, artista, i Marcelo Expósito, artista i crític cultural.

Si tens cap dubte, ens pots contactar a través de macba [at] macba [dot] cat o per telèfon al 93 481 33 68.