Exposició

Una arxiva del DIY

.

.

Una arxiva del DIY (Do It Yourself) és un arxiu d’edicions de col·lectius, associacions i grups autogestionats feministes i/o queer entorn de la relació entre música y dibuix. Arrenca amb la influència de les Riot Grrrl, un moviment feminista activista que sorgeix als anys noranta a Olympia (EUA) i de la seva traducció aquí (un «aquí» difícil de definir, però que embarca els llocs on ha tingut lloc la seva creació, entre Mèxic i Espanya). Una arxiva del DIY és també una investigació que va adoptar la forma de tesi doctoral de María Ángeles Alcántara Sánchez (Gelen Jeleton).

El projecte participa d’un activisme/artivisme acadèmic que, des de la pràctica artística, proposa un «fer conscient» mitjançant l’exercici de «fer arxiva» amb l’ús de l’autoedició i l’autogestió com a punt de partida.

L’exposició es planteja com un espai d’experimentació per pensar en la manera d’exposar fanzins des de la producció de diversos dispositius que generin minifanzinoteques (des de la cyborgrrrlteca fins al planter zapatista). Com no podia ser altrament, el projecte constitueix l’obertura a la col·lectivitat d’un arxiu personal.

Comissària: Gelen Jeleton

Foto: Les 272 esferes d'Helenístika Fénix per al Hieroglyphica d'Una arxiva del DIY, 2013

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.