Exposició

Tecura

Zush

15 des. 2000 al 04 març 2001

Zush

Zush "Psicomanualdigital", 1994

Zush és la personalitat artística que Albert Porta (Barcelona, 1946) va adoptar, el 1968, després de passar per una institució psiquiàtrica on havia estat ingressat sota l'acusació d’«inadaptació al medi». Va ser un dels pacients del centre qui el va batejar amb aquest nom. L'obra de Zush es caracteritza per la construcció d'una mitologia personal de caràcter autobiogràfic, en la qual es genera un delicat equilibri entre el que és aparentment caòtic i monstruós i la composició racional. L'artista recorre a una gran varietat de mitjans –pintura, dibuix, grafisme, assemblage, fotografia, collage, llibre o enregistrament sonor–, alhora que col•labora amb creadors de diverses disciplines, com programadors, arquitectes, escriptors o músics.

L'exposició Zush. Tecura va reunir més de dues-centes obres, organitzades en dues seccions. La primera estava dedicada a mostrar els dibuixos i llibres de mitjans dels anys seixanta; les pintures, escultures i obres sonores més rellevants de la seva trajectòria; i algunes de les seves creacions més recents, com el projecte digital interactiu Tecura o les campanes parlants de bronze que obrien l'exposició. La segona secció oferia al visitant la possibilitat d'experimentar directament el procés creatiu de l'artista a partir d'un taller-laboratori d'idees i de la presència del mateix Zush, que va viure i va treballar al Museu mentre va durar l'exposició.

La fi d'aquesta mostra va coincidir amb la fi del personatge Zush, que des d'aleshores ha adoptat el nom d’Evru, un artista, científic i místic interessat en les noves tecnologies i els llenguatges digitals.

Activitats relacionades

Cicle de debats coordinat per Enric Berenguer i Francesc Puntí

Data inici:
Del 17 gen.
Data fi:
al 28 feb. 2001
Horari:
Espai:
MACBA
 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Publicacions

Artistes

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.