Exposició

Robert Frank

Arguments

09 feb. al 08 maig 2005

Robert Frank

Robert Frank "Ben James, Coal Miner, Caerau, Wales", 1953

 • Fecha:
  28 oct. 2004 - 23 gen. 2005
  Lugar:
  Tate Modern, Londres

Robert Frank (Zuric, 1924) és un dels fotògrafs contemporanis més influents de la segona meitat del segle XX. Per a l’exposició del MACBA es van seleccionar prop de 270 peces –entre fotografies, fotomuntatges, pel·lícules, vídeos i llibres d’artista– que posaven l’accent en el caràcter narratiu i seqüencial de la seva obra. La sensació d’aïllament pròpia de la instantaneïtat de la imatge fotogràfica sempre va frustrar les expectatives creatives de Robert Frank, que mirava “el món des d’un punt de vista cinematogràfic, però amb els ulls d’un poeta”, en paraules de Vicent Todolí, comissari de l’exposició.

Sèries fotogràfiques com les del Perú (1948), París (1949-1952), Londres (1951-1953), Gal·les (1953) i Detroit (1955), així com el mític llibre The Americans (1953) i pel·lícules com Pull My Daisy (1960) i Conversations in Vermont (1969), són una bona mostra d’aquest estil immediat, de caràcter seqüencial, que imprimeix poesia als fets i elements quotidians i es llança a l’experimentació formal per buscar-hi significats nous i inesperats.

Durant la dècada dels seixanta, Robert Frank va abandonar temporalment la fotografia i es va dedicar al cinema. L’exposició es va complementar amb un cicle de les seves pel·lícules, la majoria desconegudes al nostre país.

Activitats relacionades

Programa de cine

Data inici:
Del 16 feb.
Data fi:
al 06 abr. 2005
Horari:
Espai:
MACBA
 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Artistes

Publicacions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.