al

Aquesta exposició es podria qualificar de falsa retrospectiva, ja que presentava un conjunt d'obres creades específicament per Pep Agut (Terrassa, 1961) per a l'espai del MACBA, basades en projectes ideats per ell mateix durant la dècada anterior, però que mai s’havien arribat a produir.

Va ser, en definitiva, la resposta crítica d’Agut a una idea d’”exposició antològica” que es presenta com a homenatge i revisió d'una trajectòria tancada o acabada.

Aquesta exposició es podria qualificar de falsa retrospectiva, ja que presentava un conjunt d´instal·lacions creades específicament per Pep Agut (Terrassa, 1961) per a l´espai del MACBA, basades en projectes ideats per l´artista durant l´última dècada però que no s´havien arribat a produir mai. Va ser, doncs, una resposta crítica a la noció d´exposició retrospectiva ja que, per a Pep Agut, aquest és un concepte que s´estableix al voltant d´una idea d´homenatge i de revisió d´una trajectòria artística més o menys tancada o conclosa, concepte amb el qual no s´identifica. El títol del projecte s´ha inspirat, en la pel·lícula de Wim Wenders Der Stand der Dinge (L´estat de les coses). En Als actors secundaris les nocions d´artista, audiència, representació i llenguatge són objecte d´una investigació sobre la natura de l´espectador, l´autor i el museu.

Artista

Pep Agut

Continguts relacionats

Imatges

Pep Agut. Als actors secundaris. Foto: Miquel Bargalló

Publicacions