Exposició

Museu de les narratives paral·leles

En el marc de La Internacional

Petr Štembera

Petr Štembera "Joining (with Tom Marioni)", 1975

 • Fecha:
  14 maig - 02 oct. 2011
  Lugar:
  Sales del museu

L'exposició Museu de les narratives paral·leles. En el marc de La Internacional va reunir més d'un centenar d'obres d'uns setanta artistes que traçaven una panoràmica de l'art d'avantguarda dels països de l'Europa de l'Est des del 1961 fins a l'actualitat. La majoria de les peces formaven part de la col·lecció Arteast 2000+ de la Moderna galerija de Ljubljana, però també es van organitzar set projectes específics per a l'exposició: quatre sobre autohistorització i creació d'arxius paral·lels (Artpool, Zofia Kulik, Július Koller i Lia Perjovschi) i tres sobre "microcol·leccions fictícies", en què s'establien connexions entre artistes occidentals i orientals (Alexander Dorner, IRWIN i Mladen Stilinović).

Aquest va ser el primer projecte impulsat per La Internacional, una organització transnacional creada l'any 2009 amb la intenció d'articular noves narratives, latituds i cronologies per a la història de l'art de la segona meitat del segle XX, que impulsava la col·laboració entre museus i arxius. La Internacional està formada per la Moderna galerija de Ljubljana, la Július Koller Society (SJK) de Bratislava, el Van Abbemuseum (VAM) d'Eindhoven, el Museum van Hedendaagse Kunst (M HKA) d'Anvers i el MACBA.

La gran majoria d'obres que es van poder veure al MACBA havien estat creades originalment en contextos dictatorials de diversa índole, i esquivaven la manca de llibertats amb l'experimentació performativa, la dissidència política, la pràctica poètica i un esperit permanent d'investigació material i conceptual.

Comisión Europea

Activitats relacionades

Data inici:
Del 07 abr.
Data fi:
al 06 jul. 2011
Horari:
Espai:
Auditori Meier
Data inici:
14 maig 2011
Horari:
Espai:
Auditori Meier
Data inici:
12 maig 2011
Horari:
Espai:
Auditori Meier
 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Publicacions

Àudios

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.