Exposició

Laura Kurgan. Us trobeu aquí

Laura Kurgan

Laura Kurgan "You are here: MUSEU", 1995

 • Fecha:
  30 nov. 1995 - 25 feb. 1996
  Lugar:
  Sales del museu

La instal·lació que Laura Kurgan va presentar al MACBA proposava un treball de recerca sobre la presència de les tecnologies contemporànies d'informació de lloc i situació aplicades a l'arquitectura. La utilització del sistema GPS, d'ús habitual en àmbits com la cartografia o l'enginyeria, permetia a l'artista produir gràfics i dibuixos específics per a l'edifici del MACBA, que suposaven, al seu torn, una reflexió sobre els actes fonamentals de l'arquitectura: dibuixar, representar i interpretar un lloc.

El Global Positioning System (GPS) és un sistema de vint-i-quatre satèl·lits i cinc estacions de terra, dissenyats per permetre que qualsevol receptor portàtil tingui accés a informació d'alta precisió sobre la seva situació. La instal·lació de Kurgan mostrava els gràfics resultants de diversos itineraris sobre la planta del Museu, i incloïa una terminal que retransmetia, en temps real, la connexió amb el sistema de satèl·lits.

Laura Kurgan, arquitecta sud-africana que treballa a Nova York, ha dut a terme diversos projectes, entre els quals destaquen Sonata (1991-1992), Browsing (1995), Around Ground Zero (2001) i Million Dollar Blocks (2005). Us trobeu aquí s’havia presentat prèviament, el 1994, a la galeria Storefront for Art and Architecture de Nova York.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Artistes

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.