Exposició

Just davant nostre

Altres cartografies del Rif

Yto Barrada

Yto Barrada

 • Fecha:
  24 gen. - 18 maig 2014
  Lugar:
  Sales del museu

Just davant nostre. Altres cartografies del Rif forma part del projecte curatorial Sous nos yeux, integrat per exposicions, residències d’artistes, viatges, trobades i produccions.

Després de presentar les dues primeres parts del projecte a La Kunsthalle (Mulhouse, França), la tercera part, que ara acull el Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA) amb el títol Just davant nostre. Altres cartografies del Rif, inclou obres produïdes o encarregades recentment per La Kunsthalle o el MACBA, en col·laboració amb L’appartement 22 de Rabat. Al llarg de l’evolució de Sous nos yeux, artistes d’arreu del món s’han unit i han establert un diàleg en el qual el context específic de les muntanyes del Rif ha esdevingut el punt de partida del seu treball. D’aquesta manera han enriquit amb noves aportacions els múltiples significats i dimensions que té aquesta regió. Just davant nostre. Altres cartografies del Rif omple l’espai expositiu del MACBA amb produccions in situ i documentació de les expedicions organitzades per L’appartement 22 a la regió del Rif des del 2007.

Sous nos yeux explora els vocabularis artístics d’un grup de creadors que el curador Abdellah Karroum ha anomenat la «Generació 00». Aquest terme es va utilitzar en un primer moment per referir-se als artistes del Marroc que compartien un enfocament comú en iniciar-se el segle XXI. Amb l’expressió «00», Karroum al·ludeix a una ruptura amb la història de l’art lineal, i promou el diàleg de «l’art i la història» amb la inserció de l’obra en el seu context immediat i la concepció de l’artista com a ciutadà que qüestiona idees fonamentals com el moviment, la resistència i la llibertat al món. Desenvolupat respecte a un context cultural i social específic, aquest concepte es va convertir ràpidament en un prisma per a la interpretació de projectes en diversos continents, fet que posa en evidència que les qüestions plantejades per aquesta generació s’estenen més enllà dels espais de l’art i es mantenen actives més enllà dels territoris.

Comissariada per Abdellah Karroum i Soledad Gutiérrez*Exposició col·lectiva al Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA)

Obres de Mustapha Akrim, Yto Barrada, Gabriella Ciancimino, Shezad Dawood, Ninar Esber, Patricia Esquivias, Brion Gysin, Badr El Hammami, Camille Henrot, Mohamed Larbi Rahali, Grace Ndiritu, Younès Rahmoun, Francesc Ruiz, Oriol Vilanova, producció anònima i objectes d’autoria col·lectiva.

Amb el suport de:

Activitats relacionades

En el marc de l'exposició "Just davant nostre", s'obre un espai de negociació.

Data inici:
Del 23 gen.
Data fi:
al 18 maig 2014
Horari:
Espai:
Sales del museu

Informació de contacte

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Publicacions

Vídeos

Àudios

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.