Exposició

Dau al Set

20 oct. 1999 al 10 gen. 2000

Antoni Tàpies

Antoni Tàpies "Dau al Set", 1948-1956

Aquesta exposició commemorava el cinquantè aniversari de la creació de la revista Dau al Set (1948-1956), publicació que va aglutinar els esforços d'un grup d'artistes plàstics i de literats per recuperar la tradició de l'avantguarda artística catalana que havia estat brutalment estroncada el 1939. Integraven el grup els pintors Modest Cuixart, Joan Ponç, Joan Josep Tharrats i Antoni Tàpies, el poeta Joan Brossa i el filòsof Arnau Puig. També van publicar escrits a la revista altres personatges afins, com Juan-Eduardo Cirlot, Carlos Edmundo de Ory i Rafael Santos Torroella.

La mostra del MACBA comprenia el període entre 1949 i 1956, anys de les dues úniques exposicions conjuntes que es van celebrar de Dau al Set, les dues a la ciutat de Barcelona: la primera el desembre de 1949 a l'Institut Francès i la segona a l'octubre de 1951 a la Sala Caralt.

Amb motiu de l’exposició, es va reunir un bon nombre de les pintures i escultures que havien format part d'aquelles mostres. També es va dedicar una atenció especial a aquells artistes que havien influït en l'estètica magicista i l'esperit surrealista que va caracteritzar bona part de les creacions del grup: entre d’altres, Victor Brauner, Salvador Dalí, Àngel Ferrant, Paul Klee i Joan Miró. El recorregut es completava amb la presentació de la col•lecció completa de la revista Dau al Set –que havia estat adquirida feia poc pel MACBA– i amb un extens repertori de material documental inèdit vinculat a les activitats del grup.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Continguts relacionats

Publicacions

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.