Exposició

Col·lecció MACBA

Lawrence Weiner

Lawrence Weiner "Some Objects of Desire", 2004

 • Fecha:
  04 maig - 31 des. 2009
  Lugar:
  Sales del museu

Temps com a matèria es va presentar al MACBA el maig de 2009. Va ocupar tots els espais expositius del Museu: les tres plantes de l'edifici Meyer, la Capella MACBA i el Centre d'Estudis i Documentació. Es van reunir per a l'ocasió un total de 320 obres amb la finalitat de mostrar les adquisicions més recents i posar en relleu les noves línies d'investigació que s'estaven potenciant des de 2008.

Les obres de la planta 0 del Museu constituïen un itinerari representatiu i relativament autònom de les tesis generals de l'exposició, i es van continuar exposant després que acabés Temps com a matèria. La presentació començava amb documentació relativa a la mostra Pintura americana contemporània a les col·leccions del MOMA de Nova York –que va tenir lloc al Palau de la Virreina el 1955–, i tot seguit traçava un recorregut per l'art de les "segones" avantguardes, en què s'evidenciava com els diversos moviments artístics de la segona meitat del segle XX s'havien succeït i havien conviscut plens d'influències, interferències i paral·lelismes.

S'hi van poder veure obres de Lothar Baumgarten, Jean-Marc Bustamente, Eduardo Chillida, Constant, Öyvind Fahlström, Gego, Joan Hernández Pijuan, Craigie Horsfield, Manolo Laguillo, Morris Louis, Gordon Matta-Clark, Robert Motherwell, Jorge Oteiza, Pablo Palazuelo, Joan Rabascall, Albert Ràfols-Casamada, Robert Smithson, Clyfford Still, Antoni Tàpies i Lawrence Weiner, entre d'altres.

 • Afegeix al Recorregut

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

 • Comparteix

  Per email

 • Comenta

  Inicia sessió

  Per comentar o crear Recorreguts cal registrar-se. Encara no ho has fet? Registra't

Per què visites la web del MACBA?

Moltes gràcies! La teva resposta ens ajuda a millorar aquesta web.